İmamoğlu Bakan Nebati'ye fena patladı!

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kredi için İBB Meclisi'nden oy birliğiyle izin aldıklarını ne yazık ki Hazine ve Maliye Bakanlığına başvurdukları halde Bakan Nureddin Nebati tarafından imzalattırılmadığını söyledi.

Ocak ayında Nebati'nin önüne bu dosyanın gittiğini belirten İmamoğlu, "Yani Sayın Nebati’nin önünde 9 aydır bu onayımız imza bekliyor. Bu onay ne biliyor musunuz? Hazine garantisi olmayan, sadece bir onay" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, devletin finans kurumlarını bünyesinde barındıracak Finans Şehir’in ulaşım sorununu büyük oranda çözecek Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için Avrupa Kalkınma Bankası'ndan aldıkları 75 milyon euroluk ek krediye onay vermeyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye çağrı yaptı.

Bakan Nebati’den 9 aydır izin imzası beklediklerini belirten İmamoğlu, “Bu onay ne biliyor musunuz? Hazine garantisi olmayan, sadece bir onay. Yani kendisinden, kalemi mürekkebe batırıp imza atmasını bekliyoruz tam 9 aydır. 9 aydır o kredi gelmemesine rağmen, biz burada öz kaynaktan, büyük bir mücadeleyle işimize devam ediyoruz. Ama bunun imzalanmamasının bir sebebi, bir gerekçesi, bir aklı olamaz. Lütfen Sayın Bakan, bir an önce imzalayın ki, arkamızda gördüğünüz Finans Şehir’in ulaşımla ilgili sorununu İstanbul halkı adına ve ülkemiz adına çözebilelim” dedi.

İmamoğlu Nebati