"İnsan ve yaşam hakkı için yolardayız"

TAKİP ET

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve beraberindeki heyet, kadına şiddete tepki amacıyla 'CHP Yaşamhak Otobüsü' ile Şanlıurfa'ya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak ve kadına şiddete dikkat çekmek üzere Şanlıurfa’ya geldi. CHP İl Başkanlığında konuşan Nazlıaka, “Kadın şiddetine dikkat çekmek için Şanlıurfa'ya geldiklerini ve kadın şiddetine karşı olan mücadelemizi devam edeceğiz" dedi.

Nazlıaka, “Bizler Yaşamhak otobüsü ile yolardayız. Kadına yönelik bir projeyi hayata geçirdik projemizin adı yaşamhak dedik ve yaşama hakkı tüm insanların en temel hakkıdır. Ülkemizde her gün neredeyse bir kadın katlediliyor. Her gün kadınlar herhangi bir şiddetin türüne maruz kalırken ve ülkeyi yönetenler adeta seyirci kalıyor. Birileri elini taşın altına koyması gerekiyor. Bizler CHP olarak bir çağrı merkezi kurduk, bizi arayan tüm şiddete uğrayan kadınlara destek oluyoruz. Barolarla yaptığımız protokoller çerçevesinde, kadınlara ücretsiz hukuk desteği sağlıyoruz. Aynı şekilde duruşmalarda ailelerin yanında olmayı çok önemsiyoruz. Bizim takip ettiğimiz duruşmalarda daha adil kararlar çıkıyor sırf kravat taktı, diye sırf takım elbise giydi diye iyi hal indirimi alınmıyor.”


“BİR KIZ KARDEŞİMİZİN KİRPİĞİ YERE DÜŞMESİN DİYE YOLLARDAYIZ” 
“Karakollarda kadınların yanında olmayı önemsiyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Nazlıaka, “Kadın şiddetinin başka bir örneği Emine Bulut 9 yaşındaki evladının gözü önünde katledildi. Ölmek istemiyorum dediğinde boğazı kesilerek katledild.i Emine Bulut katledilmeden birkaç dakka önce karakoldaydı. Eğer karakoldakiler işlerini iyi yapmış olsaydı, Emine kardeşimiz şimdi yaşıyordu. Tekrar savcılıklarda kadınlarımızın yanında oluyoruz çünkü savcılıklarda kadınların yaptığı şikâyet dosyaları takipsizlikle geçiştiriliyor. Bunun bir diğer örneği Eskişehir’de katledilen Ayşe Tuba Aslan 22 defa savcılığa dilekçe vermiş ve katledildiğinde çantasında 23’ncu suç dilekçesi çıkmıştı ve birde not “ben öldürüldükten sonra mı beni koruyacaksınız”

“ÖLEN CANLARI KABUL ETMİYORUZ”
“Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesinin feshinden önce 34 gün içinde 34 kadın ölmüştür” diyen Nazlıaka sözlerini şöyle tamamladı, “Fesih kararından sonra 34 gün içinde 25 kadın öldürülmüştür. Bu sürede öldürülen kadınları ret ediyoruz bin yılda bile ölen bir canı kabul edilmemeli. Bizler rakamlara değil canların kayıplarını takip ediyoruz. Şiddete sıfır toleransla yaklaşanların yanında yer almıyoruz. Şimdi tablo ortada bu AKP iktidarı şunu gösteriyor ne kadın hakları, ne insan hakları, ne demokrasi, ne ekonomi, ne eşitlik ne de toplumsal barış konusunda Herhangi bir yol kat edememiştir.


Demirden korksak tirene binmezdik
AKP iktidarında 1 lira olan ekmek fiyatı 4 lira oldu. Milet aç aç dediğimizde kuru ekmeği halka reva gören şimdi ekmek fiyatlarının 4 liraya çıkmasına gene seyirci kalacaklar. Sarayda yaşayanlar halkın ne yaşadıklarının anlayamazlar. Sarayda yaşayanlar halkın elinden tutamazlar ama bizler her an sahadayız, halkın içindeyiz ve halkla bir aradayız. Halkı yönetenler toplumu kutuplaştırmak değil eşitlik sağlamak. Bizler her zaman her yerde olmaya devam edeceğiz. Hiç kimseden ve hiç bir şeyden korkmuyoruz. Demirden korksak tirene binmezdik. Korkmuyoruz, susmuyoruz, sinmiyoruz ve halkımızın en temel sorunlarını dinlemeye devam edeceğiz. Şanlıurfa’da teşkilatımızla beraber alanlarda olacağız, gittiğimiz her yerde şiddet mağdurlarıyla iletişime geçeceğiz ve sorunları çözümleyeceğiz.”

E.Berfin Maçça Urfa / Değişim