İnternetten alışveriş yapanlar dikkat !

TAKİP ET

Pandemi süreci ile birlikte iyice artan internet üzeri alışveriş her zaman güvenli olmayabiliyor. WhatsApp hattımıza gelen şikâyette onlarca kişinin maddi ve manevi olarak mağdur olması, alışveriş yaparken dikkatli olmak gerektiğini gözler önüne seriyor.

Çağımızın en moda alışveriş yerlerinden biri olan internet mecrası her zaman kolaylık yaratmayabiliyor. WhatsApp ihbar hattımıza gelen iddialara sosyal medya üzerinden ürün satan bir kişi onlarca kişiden ürün parası alıp ürünleri göndermedi.



Sosyal medya üzerinden çocuk masası satan bir kullanıcı ile iletişime geçtiklerini aktaran on tane kadın, sipariş verip almak istedikleri çocuk masalarının ücretlerini satış yapan S.N. isimli şahsın banka hesabına gönderdiler. Parayı alan S.N. çocuk masası almak isteyen onlarca kişiye ürünlerini 15 gün içinde göndereceğini söylemesine rağmen iki ay boyunca ürünleri göndermedi. Durumdan şüphelenen Zehra Ö. satış yapan kişi ile iletişime geçip ürünü talep etmesi ile sürekli olarak oyalama yöntemi ile bekletildi. Daha sonra da S.N adlı kullanıcıya ait sosyal medya hesapları ve telefonlar kapandı. Karşısında muhatap bulamayan Zehre Ö. aynı yerden alışveriş yapmak isteyenlere ulaşınca olayın çapı genişledi. Kendisi gibi yaklaşık 35 kişi olduğunu anlayan Zehra Ö. konuyu savcılığa taşıdı.

 



Ellerinde banka dekontları ve satıcıyla yapılan konuşmaların bulunduğunu aktaran kadınlar durumu savcılığa aktardıklarını, internet üzerinden alışveriş yapanların daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti .

 

internet alışveriş çocuk masası urfa