İşçiler bu kez, kendi gününde çalışmıyor

TAKİP ET

Her yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı olmasına rağmen, özel sektörde çalışan birçok işçi kendi günün çalışmakla geçiriyor. Ancak bu kez sokağa çıkma yasağının uygulanması sayesinde, birçok işçi kendi gününde dinlenme fırsatı buldu.

Her yıl 1 Mayısta kutlanan Emek ve Dayanışma Günü’nde işçilerin bir günlük tatil yapma fırsatı doğarken, birçok işçi ise kendi gününde bile izin kullanmayarak çalışmaya devam ediyor. Özellikle özel sektörde çalışan işçiler, her yıl kendi gününde çalışarak gündeme geliyor. Ancak bu yıl 1 Mayıs daha farklı olarak yaşanıyor.

 

Kutlama yok ama işçiler gerçekten çalışmıyor

Bu yıl koronavirüs salgınından dolayı önceki yıllardan daha farklı olan 1 Mayıs İşçi Bayramında sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bu nedenle kutlamalar da yapılmıyor. Öte yandan her yıl 1 Mayısta özel sektör başta olmak üzere birçok işçi çalışmaya devam ederken, bu yıl sokağa çıkma yasağından dolayı kendi gününde çalışan işçilerin sayısı en azami seviyeye indi. Sokağa çıkma yasağı, kendi gününde dinlenme fırsatı bulmayan işçiler için de büyük bir fırsat oldu.  



Urfa Değişim

bu kez işçiler kendi gününde çalışmıyor her yıl 1 mayıs İşçi bayramı olmasına rağmen kutlama yok ama işçiler gerçekten çalışmıyor emek ve dayanışma günü