İşçiler işine geri dönebilecek

TAKİP ET

Sendikal haklar nedeniyle Uğur Tekstil'de işten çıkarmalar yaşandı. Firma yetkililerden yapılan açıklamada tarafların anlaştığı ve fiili bir engeli bulunmayan ve işe dönmek isteyen çalışanlar başvuru yapmaları halinde 15 gün içinde iş başı yapabilecek.

Şanlıurfa’da Uğur Tekstil’de çalışan işçiler sendikal haklar nedeniyle işten çıkarmalar yaşanmış ve bu olay uzun süre gündemde yer aldı. Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Hayri Uğur Tekstil A.Ş. Urfa fabrikasından, 18 Kasım 2021 tarihinde işten ayrılan çalışanlarımızın, işe geri alımında yasal, fili bir engel olmayan ve işe geri dönmek isteyen bütün çalışanlarımızın tekrar işe alınmasına karar verilmiştir” denildi.

Uğur Tekstil A.Ş. Urfa fabrikası adına açıklama yapan  Hayri Uğur, şunları söyledi:
“1- Hayri Uğur Tekstil A.Ş. Urfa fabrikasından, 18 Kasım 2021 tarihinde işten ayrılan çalışanlarımızın, işe geri alımında yasal, fili bir engel olmayan ve işe geri dönmek isteyen bütün çalışanlarımızın tekrar işe alınmasına karar verilmişti. Çalışanlarımızın işe alım işlemlerinde 21.02.2022 tarihinden itibaren 23.02.2022 tarihine kadar başvuru yapan tüm eski çalışanlarımızın başvuruları, kabul edilecek olup çalışanlarımız ile 21.02.2022 tarihinde yapılan toplantı sonucunda anlaşma sağlanmış ve tüm işçiler işe alım başvurularını yapmıştır. İş akış programına göre en geç 15 gün içerisinde işçilerimiz iş başı yapacaktır.

2- Çalışanlarımızın, iş yerinden ayrılmalarından kaynaklanan ekonomik kayıpları yasal sınırlar içinde kalmak kaydıyla, Hayri Uğur Tekstil A.Ş. tarafından karşılanacak olup karşılıklı anlaşma sağlanmıştır.

3- Çalışanlarımızın, işverenliğimiz aleyhine açmış oldukları davalara konu masraflar, davalarda karşı taraf vekilliği sıfatına haiz vekiller ile HUTAŞ olarak uzlaşma sağlanması için iyi niyetli gayret sarf edilecektir. Tarafların emekten ve emekçiden yana tavır sergilemesini temenni etmekteyiz.

4- Hayri Uğur Tekstil A.Ş, uluslararası norm ve standartları temel alarak, herhangi bir ayrım gözetmeksizin, çalışanlarının örgütlenme, sendika üyeliği, toplu pazarlık ve sözleşme hakkını her zaman garanti altına almıştır. Bunlardan doğan haklarının kullanımını herhangi bir koşula bağlamamıştır. İşçilerin her türlü meşru temsilcisine yönelik olarak açık ve iş barışını tesis eder tutum içerisinde olmuştur.

İşçilerin temsil ve toplu pazarlık süreçlerine katılımların, ulusal yasalar çerçevesinde kısıtlanmadığı gibi uluslararası norm ve standartları temel alarak, çalışanların temsilcileri ile uyum içerisinde, ulusal yasalar ve uluslararası normatif hükümlerle belirlenen sınırlara riayet ederek, önünü açmıştır. Bundan böylede bu tutumunu iyi niyet kuralları içinde sürdürme iradesindedir.
Hayri Uğur Tekstil A.Ş, çalışma yaşamının iş barışı, iş disiplini, verimliliğin artırılması ve istihdamın arttırılarak devamını kendisine vizyon edinmiş bir şirket olarak, çalışanları ile bir aile olmayı temel hedef olarak belirlemiştir.”
 

Uğur Tekstil Şanlıurfa