İslam Turizm Başkentine yakışmayan görüntüler

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın İslam Turizm Başkenti seçildiği 2023 yılında kent merkezinde at arabaların seyyar satıcılık yapması kenttin imajını kötü şekilde etkiliyor!

14.01.2023 tarihinde İslam Turizm Başkenti seçilen Şanlıurfa'da at arabaların yollarda görülmesi dikkat çekiyor.

Kenttin önemli noktalarında at arabalarıyla seyyarcılık yapanlara karşı alınamayan önlemler kenttin imajını ve turizmini kötü etkiliyor.

14.01.2023 İslam Turizm Başkentti seçilen Şanlıurfa hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül"Şanlıurfa’nın birçok medeniyeti ve kültürü içerisinde barındırdığının altını çizen Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa gerek somut gerekse soyut tarihi ve kültürel değerleriyle, İslam Dünyası Turizm Başkenti olmayı fazlasıyla hak etmiştir. Şanlıurfa, 12 Bin yıllık Göbeklitepe, Karahantepe ve Taş Tepeler ile rakipsiz bir şehirdir. Şanlıurfa tarihi yeniden yazdıran bir şehirdir. Şanlıurfa ateşin suya dönüştüğü müstesna bir şehirdir. Burada birçok peygamber yaşamıştır. Hz. Eyyüp, Hz. Şuayb, Hz. İbrahim ve nice peygamberler burada yaşamışlardır. Peygamberlerden yansıyan bu güzel yansımalar Şanlıurfa’da hâlâ hayat bulmaktadır.” İfadelerini kullanmıştı.

Neredeyse her sokakta dolaşan At arabaları kent turizmini kötü etkilerken trafikte tehlikeye de davetiye çıkarıyor.

Vatandaşlar kent merkezinde dolaşan at arabalarına bir çözümün bulunması gerektiğini tarihi kentte böyle görüntülerin olmasının Turizm Başkenti seçilen kenttin imajını kötü etkilediğini vurguladı.

 

Şanlıurfa Kent Merkez İslam