İşsizliğin yüksek olduğu Şanlıurfa'da vekillere tepki!

TAKİP ET

Ak Parti'nin en fazla oy aldığı kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da işsizliğin yüksek olmasını belediyelere ve vekillere bağlayan vatandaşlar, vekillerin istihdamın artması için daha fazla çalışma yürütmesini istediler.

Son bir yıl içerisinde yaşanan zamlarla birlikte işsizlikte artmaya başladı. Asgari ücretinde düşük olduğu dönemde geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, yetkililerin Şanlıurfa’da istihdamı artıracak adımları atma noktasında yetersiz kaldığını ifade ettiler. Kent genelinde asgari ücretin altında hizmet sektöründe çalışan vatandaşlar, fabrikaların yetersiz olması nedeniyle işsizliğin had safhada olduğu biliniyor. Hizmet sektöründe çalışmanın zor olduğunu belirten vatandaşlar kurumsal olan fabrika sayılarının artması için vekillere çağrı yaptı.

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, Ak Parti’nin kuruluş tarihinden beri çok iyi siyaset yaptığını Türkiye’de bir çok ilke imza attığını, fakat Urfalı vekillerin Urfa için herhangi bir proje üretmediğini iddia etti. Her ne kadar belediyeler istihdama yönelik çalışma yapsa da gençler fazla olduğu Şanlıurfa’da yetersiz kalıyor.

“VEKİLLER ÇALIŞSAYDI BÖYLE Mİ OLURDU?”

Şanlıurfa’nın diğer illere göre birçok konuda geride kaldığını, yeteri kadar istihdam alanının yaratılmamasının sebebini milletvekilleri olduğunu söyleyen Musa İlginoğlu, vekillerden Urfa’ya yatırım yapmaya teşvik etmesi için çalışma yapmaları gerektiğini vurguladı. İlginoğlu “Şanlıurfa’da vekillerin hangi çalışması var, Allah aşkına eğer yeteri kadar çalışsalardı Urfa bu halde olur muydu? Şu ana kadar hangi vekil Urfa’nın bir sorununu mecliste dile getirmiş.” dedi.

“URFA’DA KİMSE ÇALIŞMIYOR”

Vekillerin yanı sıra yerel yöneticilere de ateş püsküren Serdar Altın, kimsenin Şanlıurfa için elini taşın altına koymadığını kaydetti.

Serdar Altın, “Urfalı vekillerin çalışmalarını hiçbir şekilde yeterli bulmuyorum. Hep kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyorlar. Ortalıkta pislik kaynıyor, belediyeler çalışmıyor. Vekiller Urfa için bir şey yapmıyorlar. İlk önce Balıklıgöl gibi tarihi bir yerin böyle olmaması gerekiyor. Yeteri kadar temizlik yok.  Şanlıurfa’da birçok yerde sorun var, ben kaç aydır işsizim. Yeteri kadar istihdam alanı yaratılmıyor Urfa’da. Onun için vekillerin çalışması gerekiyor. Bu dönemde geçinmek de zor artık. Ev kirası, doğalgaz, gıdalar derken aldığınız uç kuruş para da bitiyor. Onun için vekillerin iş adamlarını yatırıma teşvik etmesi, yeteri kadar iş olanakların yaratılması gerekiyor. Gerçekten Urfa yılda kaç kişiyi mevsimlik işçi olarak gönderiyor. Bunun için yeteri çalışmaların yapılması lazım.” ifadesini kullandı.

“BELEDİYE BAŞKANLARI KALDIRIM YAPIYORLAR, VEKİLLER EL KALDIRIYOR”

Şanlıurfa’nın eğitim, sağlık, istihdam alanlarının yetersiz olduğunu vurgulayan Abdulsamet Olgun, belediye başkanları icraat olarak kaldırımı yapmayı, vekillerinde mecliste el kaldırdığını ifade etti.

Şanlıurfa’ya yeteri kadar yatırımında yapılmadığını söyleyen Olgun, vekillerden aldığı oyların karşılığı olarak Urfa’ya katkı sağlamasını istedi.

Olgun, “Ne Urfa belediyeleri ne de vekilleri yeteri kadar çalışmıyorlar. Vatandaşa yeteri kadar katkı sağlamıyorlar. Bugün Urfa’nın 14 vekili var hiçbiri de doğru düzgün, bir projeyle Urfa’ya katkı sunmamışlar. Belediyeler kaldırım yapıp yıkıyor. Vekiller mecliste el kaldırıyorlar. Halkın vekili, halkın içinde olacak halkı dinleyecek. Kırsalda ziyaretler yapacak. İhale peşinde koşmayacak. Vekillerin gayesi halk olması lazım. Onlar sayesinde o koltukta olduklarını unutmamalı.” şeklinde konuştu.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Ak Parti Şanlıurfa Serdar Altın