İstanbul merkezli 10 ilde sosyal medya dolandırıcılarına operasyon!

TAKİP ET

İstanbul merkezli 10 ilde vatandaşların kişisel verilerini sosyal medya platformlarında satan nitelikli dolandırıcılara karşı yürütülen "SİBERGÖZ-29" operasyonları büyük bir başarıyla sonuçlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon kapsamında 13 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Ankara, Mardin, İzmir, Sinop, Tokat, Hatay, Antalya, Diyarbakır ve Adana'da düzenlenen operasyonlarda, illegal şekilde ele geçirilen ve sosyal medya platformlarında satılan vatandaşlara ait iletişim, adres, tapu ve eğitim bilgileri gibi kişisel verilere ulaşıldı.

Operasyonlar neticesinde 13 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda dijital materyale de el konulduğu belirtildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen polisleri tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

Bu başarılı operasyon, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların yakalanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyonlar, Türkiye'nin siber suçlarla mücadeledeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul sosyal medya dolandırıcıları