İstanbul, Urfa'yı kıskandırıyor

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmalarını hızlandırdı. Suya yüzde 40 indirim yapılması için ilk adım atıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal belediyecilik çalışmalarını hızlandırmak için adım attı.

Öğrencilere ulaşımda indirim

İmamoğlu, Ulaşım Daire Başkanlığına verdiği talimatta, öğrencilerin aylık 85 TL olan abonelik kartının 50 TL'ye düşürülmesi, 0-4 yaş arası çocuklu annelere ulaşımın ücretsiz olmasını, 0-12 yaş arası çocuklar için ulaşımın ücretsiz olmasını ve dini, milli, resmi bayramlarda tüm toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasını istedi.

Suya yüzde 40 indirim

Başkan İmamoğlu, su tüketimine ise yüzde 40 indirim yapılması için İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne talimat verdi. Bu durumda su tüketiminde ilk 20 metreküpe kadar yüzde 40 indirim sağlanacak.







'Aynı çalışmayı Şanlıurfa'da da istiyoruz'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun başlattığı çalışma, sosyal medyada takdir topladı. Şanlıurfalılar, söz konusu indirimlerin Şanlıurfa'da da yapılmasını istedi. Sosyal medyadan İmamoğlu'nun çalışmalarını paylaşan vatandaşlar, aynı çalışmanın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'den de beklediklerini belirtti.

 

İstanbul urfayı kıskandırıyor İstanbul büyükşehir belediye başkanı ekrem İmamoğlu sosyal belediyecilik çalışmaları aynı çalışmayı Şanlıurfada da istiyoruz suya yüzde 40 indirim