İşte yetkililerden açıklama!

TAKİP ET

Karakoyun Viyadük ve Köprülü Kavşağında incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, projenin durmasının nedeninin yüklenici firmadan kaynaklandığını belirtti.

Karakoyun Viyadük ve Köprülü Kavşak Projesi de yılan hikayesine dönen çalışmalar arasında yer alıyor. Trafiğin en yoğun olduğu İpekyolu üzerinde bulunan projenin, gereğinden fazla uzaması tepkilere neden olurken, çalışmaların bir süre önce yarıda bırakılması ve iş makinelerinin alandan çektirilmesi bu tepkileri artırdı. Çalışmaların uzaması nedeniyle bazı yolların kapanması sonucu birçok esnaf da kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bu nedenle çalışmaların durumunun ne olacağı merak edilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, alanda incelemelerde bulundu ve vatandaşların taleplerini dinledi.







'Müteahhit tasfiyeye müracaat ettiği için çalışmalar durmuştu'

Çalışmaların durmasının nedeninin yüklenici firmadan kaynaklandığını işaret eden Başkan Beyazgül, "Burası uzun süredir halkımızın bitmesini beklediği bir kavşak. Mevcut müteahhit tasfiyeye müracaat ettiği için işler durmuştu. Bugün mevcut müteahhidimizin tasfiye talebi reddedildi ancak müteahhidimizin bu işlemi bitirmek için süresi var. Biz müteahhidimiz ile görüşeceğiz. Burayla ilgili hukuki zemin içerisinde çözüm bulduktan sonra da konu bize geldiği andan itibaren süratle buranın meselesini çözeceğiz." dedi.

'Esnaf, iş yapamadığı için dükkanlarını kapattılar'

"Uzun süredir Süleymaniye'den aşağı inen ve yukarı çıkan bir yolumuz vardı. Esnaf ziyaretimiz sırasında birçok dükkanımızın iş yapamaz hale geldiğini gördük." diyen Beyazgül, "Daha evvel hem alttan giden hem de üstten giden yol nedeniyle burada bir hareketlilik vardı. Bu hareketliliğin bitmesi ile birlikte buradaki esnaf iş yapamadığı için dükkanı kapatmışlar. İş müteahhitten çıkıp belediyemizin uhdesine geçtiği takdirde biz yukarı çıkan yolumuzu birtakım kamulaştırmalarla veya yol genişletmelerle birlikte yapacağız. Köprümüzde drenaj çalışmasının yapılması hepsinin önüne geçecek ve bu da müteahhidin uhdesinde olan bir şeydir. Bunlar tamamlandıktan sonra aşağı giden toz topraktan vatandaşımızı kurtaracağız. Şanlıurfa'da olan birçok konu bizim bilgimiz dahilinde fakat bunların hukuki süreci var. Bu hukuki süreci çözmek için de çok süratli görüşmeler yapıyoruz. Hukukçularımız, bürokratlarımız, teknik elemanlarımızın hepsi çalışıyorlar. Diğer konulara ilişkin açıklamamızı da yapacağız." ifadelerini kullandı.



 

İşte yetkililerden açıklama! müteahhit tasfiyeye müracaat ettiği için çalışmalar durmuştu karakoyun viyadük ve köprülü kavşak projesi esnaf iş yapamadığı için dükkanlarını kapattılar süleymaniyeden aşağı inen ve yukarı çıkan bir yolumuz vardı