İstismara uğrayan çocukların duruşması görüldü!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da komşuları tarafında cinsel istismara uğradığı ileri sürülen çocukların duruşması bugün Şanlıurfa Adliyesinde görüldü.Duruşmaya UCİM avukatları da katıldı.

Cinsel istismara uğrayan ve sanığın tutuklu yargılandığı davanın duruşması Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Şanlıurfa İl Koordinatörü Avukat Cemile Karaboğa ve diğer avukatlar da katıldı.

Duruşma sonrası Şanlıurfa Adliyesi önünde bir açıklama yapan Cemile Karaboğa, cinsel istismara maruz kalan çocukların yanında olduğunu söyledi. Karaboğa, Bugün 15-16 yaşlarında eski komşuları tarafından nitelikli istismara maruz bırakılan çocuklarımızın Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katıldık. Mart ayından beri sanık tutuklu yargılanıyor. Bugün eksik hususların giderilmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Yeni duruşma için 14 Aralıka karar verildi. UCİM olarak bu çocukların yanında olmaya, çocukların haklarını savunmaya ve yalnız olmadıklarını söylemeye devam edeceğiz dedi.

 

Sondakika Urfa Duruşma Çocuk Avukat