'İşyerlerimize malzeme indiremiyoruz'

TAKİP ET

Şanlıurfa'da büyük sorun haline gelen düzensiz park, Sarayönü esnafını da çileden çıkardı. Esnaflar, düzensiz parklardan dolayı iş yerlerine gelen malı indiremediklerini belirtti.

Şanlıurfa'da otopark büyük bir sorun haline gelirken, kural tanımayan sürücülerin düzensiz park davranışları da bu sorunları arttırıyor. Başta engelli vatandaşlar olmak üzere her kesimin tepkilerine neden olan düzensiz park, bu kez Sarayönü esnafından tepki aldı.

Araç trafiğinin oldukça yoğun olduğu ve özellikle kent merkezinde adeta kaldırımlara kadar sıçrayan park yarışından Sarayönü esnafları da tepki gösterdi. Vatandaşların sıklıkla alışveriş yaptığı Sarayönü caddesinde bulunan Esnaflar, bu durumun alışveriş potansiyelini etkilediğini ve birçok vatandaşın alışveriş yapamadan ayrılmak zorunda kaldıkların söylediler.



Dükkanlarının önünde park halinde bulunan araçların işlerine engel olduğunu ve almış oldukları ürünleri indirmek için gelen araçların, ürünü indirmeden gittiklerini söyleyen esnaflar, “Bizler Sarayönü esnafları olarak bu yaşanan düzensiz park olayından oldukça mağduriyet yaşıyoruz. Buranın yoğun olmasına rağmen sürücüler araçlarını gelişigüzel park ediyorlar. Bu nedenle nakliye araçları satın aldığımız ürünleri işyerimi ulaştıramıyor. Çoğu zaman park sorunu nedeniyle aldığımız ürünü dükkanımıza indiremiyoruz ve geri gönderiyoruz. Bu parklar, satışlarımızı da olumsuz etkiliyor. Birçok vatandaş, bölgedeki düzensiz parkları bahane ederek alışveriş bile yapmadan gitmek zorunda kalıyor. Bizler yüksek kiralar ödeyerek iş yapmaya çalışan esnaflarız. Park sorununun bu şekilde devam etmesi halinde dükkanlarımızı kapatmak zorunda kalacağız. Yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulmaları gerektiği inancını taşıyoruz.” şeklinde konuştular.

 

sarayönü esnafı düzensiz parklar Şanlıurfa haberler son dakika