İYİ Parti adayı Eroğlu, Delioğlu'nu eleştirerek projelerini açıkladı

TAKİP ET

Haliliye'de 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için İYİ Parti'nin adayı Ali Eroğlu, mevcut il başkanının mevsimlik işçilere yönelik açıklamasını "esefle kınadı." Eroğlu, mevsimlik işçiliğin bir tercih değil, bir kader olduğunu ve bu konuda gerekli projelerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti'nin adayı Ali Eroğlu, “2 gün önce veya 3 gün önce mevcut il başkanının mevsimlik işçilere yapmış olduğu açıklamayı esefle kınıyorum. Mevsimlik işçilik, işçilik bir tercih değildir, bir kaderdir. Aslında insanların zorunlu kıldığı bir projedir. Bu bağlamda biz Haliliye İYİ Parti Belediye Başkanlığında ki projelerimizden birisi de en önemli bu işçilerimize yönelik yapılabilecek en iyi projelerden biri sera üretimi, toprak şehrimiz, enerji şehrimiz ve bundan rahatlıkla faydalanan belediyemiz sıkıntılı açıklama yaptı.

Bundan dolayı kendisini esefle kınıyorum. Bu sözleri de kendilerine iade ediyoruz” dedi.

Gençlere ulaşım desteği

18-25 yaş arası öğrenciler yönelik desteklerinin olduğunu ifade eden Eroğlu, “Hem enerjide hem sağlıkta eğitimde özellikle eğitimin eksik olduğunu, kaliteli eğitimin eksik olduğunu hepimiz görmekteyiz. 18-25 yaş arası öğrencilerimize yönelik eğitim desteği, onunla beraber ulaşım desteği ve internet desteği ile ulaşımda öğrenci gençlerimize okuyan tüm kesime, Haliliye bünyesinde barınan ve ikamet eden her gencimize 3 TL'lik bir kart çıkartıp ve o öğrencilerimize o kartları takdim ederek ulaşımlarını ve eğitimlerini desteklemiş olacağız” diye konuştu

İşte Eroğlu’nun projelerinden bazıları şöyle:

“Aslında köy projelerimiz favori projelerimizden birisidir. Özellikle ev hanımlarına yönelik çalışamayan ya da evini bırakıp çıkamayan her hanıma veya bu konuda destek almak isteyen her bireye belediye bünyesinden yine hibe programlarını devletin kurumlarıyla ele alarak beraber diyebileceğimiz projelerimizden birisi. Mahallelerimizde ciddi altyapı sorunu var.

Bunu hepimiz görmekteyiz. Çarpık yapılaşma, enerji sıkıntısı, elektrik sıkıntısı ve altyapı noktasında biz ciddi bir ekip kurarak bunları ele almak zorundayız. Bizim amacımız ikinci dönem seçilmek değil. Bizim amacımız 5 yılda neler yapabiliriz. Tabi bunları ara ara sizinle istişare ederek bu konuyu ele alacağız. Fakat tabeladan öteye gidemiyoruz. Bütün yatırımı Antep alıyor, bütün hizmeti de Antep alıyor ve Antep esnafı şehrimizden yararlanarak Göbekli Tepeyi ele almış.

Bu kadar liyakatsiz ve donanımsız bir yönetimle karşı karşıyayız. Emekli ve emekli yaşlılara karşı. Bu amcalarım olur, annelerimiz olur, bacılarımız olur. Haliyle bünyesinde onlara sosyal alan yaratmak ve emeklilerimizin rahatlıkla vakit geçirebileceği sosyal tesisler oluşturmak. Tabii bu tesisler tamamıyla belediye bütçesinden karşılanacak olan projelerden birisi.

Hepimizin görmüş olduğu ve yazın gençlerimizin boğulduğu, çok gencimizin yitirdiğimiz bir yerdir. Bu. Biz ona yönelik bir şey yapmak istiyoruz. Enerji tamamen üstünü enerji panelleriyle kapatıp ilçemizin enerji ihtiyacını karşılamak ve bu konuda hem ekonomik katkı sağlamak ve enerjimizi bu konuda sağlam yerlere bir şekilde pazara sunabilmek için en büyük projelerimizden bir projedir.”

İYİ Parti adayı Eroğlu, Delioğlu’nu eleştirerek projelerini açıkladı https://t.co/mqBYOX62mU@Ali_eroglu__ @AvAliArusoglu @emin_yetim @adelioglu63 pic.twitter.com/AQLMxjAALh

— Urfa Değişim Gazetesi (@urfadegisim63) March 7, 2024