İYİ Parti'den, Akşener'in "istifa" edeceği iddiasına yanıt: "Partimize manipülasyon aracı olarak kullanılmaktadır"

TAKİP ET

İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerde partinin oy oranının düştüğü zaman Meral Akşener'in istifa edeceği haberlerini yalanladı.

İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanlığı Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında Meral Akşener’in “Eğer 14 Mayıs’taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim” şeklinde ifadelerin olmadığını aksine, Akşener’in seçim sonuçlarının bütün sorumluluğunu üzerine aldığını açıkladı.

“GENEL BAŞKANIMIZIN BÖYLE BİR İFADESİ KESİNLİKLE OLMAMIŞTIR”

İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bazı haber sitelerinde 8 Ocak tarihli Genel İdare Kurulu (GİK) toplantımızda, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in, “Eğer 14 Mayıs’taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim” şeklinde bir ifade kullandığı iddiası yer almaktadır. Bu iddia, gerçek dışı olup Genel Başkanımızın böyle bir ifadesi kesinlikle olmamıştır.

“İDDİALAR PARTİMİZE YÖNELİK YENİ BİR MANİPÜLASYON ARACI OLARAK KULLANILMAKTADIR”

 Bununla birlikte daha önce farklı il ziyaretlerinde kamuoyuna açıkça ifade ettiği üzere seçimdeki sorumluluğunun kendisine ait olduğu yönündeki ilkesel tutumu dışında ortaya konulan bu iddialar partimize yönelik yeni bir manipülasyon aracı olarak kullanılmaktadır. Kamuoyunu doğru yönlendirebilmek adına gerçek dışı bu iddialara karşı hassas olunması gerektiğini hatırlatmak isteriz."

İYİ Parti Meral Akşener