İYİ Partide istifalar domino etkisi yarattı! Akan sular durulmuyor...

TAKİP ET

4 Aralık Genel İdare Kurulu toplantısında (GİK) İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkaracağını duyurması partide domino etkisi yarattı. Partiden üst üste istifa haberleri gelirken en sonda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner istifa ettiğini açıkladı.

Yerel seçimlere yaklaştıkça seçim hazırlıkları yapılmaya ve yeni kararları alınmaya devam ediyor. İYİ Parti GİK toplantısında oy birliğiyle ittifakların reddedilmesi partide yaprak dökümüne neden oldu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner  “En azından İstanbul ve Ankara'da işbirliği için mücadele ettim. Çıkan kararı savunamayacağımı düşünerek yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir" açıklamasında bulunarak partisinden istifa etti.

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından bugün görevden alındı.

“YAPABİLECEĞİM TEK ŞEY SAYGI DUYMAK VE İSTİFA ETMEKTİR”

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner şu ifadelerle sosyal medya istifasını duyurdu:

“Ve şahsi görüşüm 4 Aralık tarihli GK kararının bu amaç yönünde doğru bir karar olmalıdır.

Bildiğiniz gibi, en azından İstanbul ve Ankara'da iş birliği için mücadele ettim ve GK toplantısında bu yönde güçlü şekilde söz almış, cesaretle mücadele etmiş, az sayıda kişiden biriyim.

Çıkan karan savunamayacağımı düşünerek, yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir.”

GÖREV DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLDİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, iki genel başkan yardımcısının ayrılmasının ardından başkanlık divanında gerçekleşen değişiklikleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Zorlu'nun paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in takdirleri doğrultusunda Partimiz Başkanlık Divanında bazı değişikler gerçekleştirilmiştir.

Buna göre daha önce ayrı yürütülen Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlıkları birleştirilerek Sayın Ahmet Zeki Üçok’un yerine Afyon Milletvekilimiz Sayın Hakan Şeref Olgun, Toplumsal Politikalar Başkanlığı görevini yürüten Sayın Ece Güner’in yerine de Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Selcan Taşçı Hamşioğlu getirilmiştir. Ayrıca Mali İşler Başkanlığı görevini vekâletten yürütmekte olan Sayın Sedat Aksakallı da aynı görevi asaletin yürütecektir.

Yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diler; partimizin hedefine emin adımlarla ilerleme kararlılığını bir kez daha vurgulamak isteriz."

İYİ Parti Ece Güner Ece Güner