İzmir'den Şanlıurfa'ya uzanan film projesi: Melekler Şehri

TAKİP ET

İzmir'de sinema filmi yapım şirketi Bazer Yapım, Nisan ayında çekilecek komedi filmi olan 'Melekler Şehri' için Şanlıurfa'da mekan tespiti ve sponsorluk için uzman kadrosuyla çalışmalara başladı.

Şanlıurfalı oyuncu, tiyatro sanatçısı ve senarist Ahmet Yıldırım'ın kaleme aldığı filmin senaryo öyküsünün İzmir'de başlıyor olması ve startın İzmir'den verilip Şanlıurfa'da bitmesi de filme ayrı bir önem kazandırıyor. Türk filmlerinde, genelde Anadolu'da taşradan başlayıp İstanbul'a taşınan hikayeler süregelirken, bu filmde ise metropolden Anadolu'ya anlamlı bir konu işleniyor.







Film projesinin genel koordinatörlüğünü, Mahsun Kırmızıgül'ün 'Mucize' filminin koordinatörlüğünü ve cast direktörlüğünü de başarıyla üstlenen Özlem Yiğit üstleniyor.  'Melekler Şehri' filmi projesinin dev kadrosunda bulunan ünlü oyuncular; Şevket Çoruh, Yasemin Yalçın, Mahmut Tuncer, Selahattin Taşdöğen, Cansel Aydos, Cezmi Baskın, Tevfik Yapıcı, Tevfik İnceoğlu, Narmin Musayeva, Tuncay Akça, Engin Fırat Bazer, Aslı Şimşek, Merve Akaydın, Ayşegül Kaygusuz, Sabri Bazer, Sedat Payas, Maya Hanbay, Sevil Uyar, Aziz Elmas, Alesya Antonova gibi oyuncular bulunuyor. Geniş bir yardımcı cast oyuncusu ve figürasyon ekibini ise Şanlıurfa'da tiyatro oyuncularından karşılanarak sanata gönül verenlere katkı sağlanacak.

 

Özellikle son yılların önemli keşfi olan insanlığın ilk tarihi olarak değerlendirilen Göbeklitepe, Balıklıgöl, Harran, Hz. İbrahim makamı, Hz. Eyüp Peygamber makamı, Hz. Şuayip şehri, Halfeti ve diğer tarihi yapıların adeta doğal bir film platosu olduğu Şanlıurfa'da Nisan ayında çekimler gerçekleştirilecek. Vizyon tarihi ise 2019 yılının sonları olarak planlanıyor. Yönetmen koltuğunda düşünülen isim ise ünlü yönetmen Selahattin Sancaklı.







'Filmin bütçesi 1.5 milyon TL'dir'

Film ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfalı yapımcı Sabri Bazer, "Filmin yaklaşık bütçesi 1.5 milyon TL'dir. Ayrıca filmin ön hazırlığından gösterime girene kadar geçecek zaman zarfında Şanlıurfa'ya ünlü isimler gelecek ve medyada çok iyi bir tanıtım olacak. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin Valiliğin, Sanayi Odası Başkanlığının, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının bizi destekleyeceklerini biliyor ve bekliyoruz. Filmin ilk galası memleketimiz Şanlıurfa'da olmak üzere İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir'de yine gala gecesi gerçekleştireceğiz. Filmin lansman toplantısını yine Şanlıurfa'da gerçekleştireceğiz. Yurtiçi ve yurtdışında filmimizi gösterime koyacağız. Bu süreçte ellerinden gelen desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma teşekkür ve saygılarımı bir borç biliyorum." ifadelerini kullandı.



Bahattin Yolaçan / Urfa Değişim

senarist ahmet yıldırım melekler Şehri bazer yapım komedi filmi Şevket Çoruh yasemin yalçın mahmut tuncer selahattin taşdöğen cansel aydos cezmi baskın tevfik yapıcı tevfik İnceoğlu narmin musayeva