Japonya depremi sonrası Görür'den dikkat çeken açıklama: 5 ili işaret etti!

TAKİP ET

Dün Hakkari'de peş peşe medyana gelen deprem sonrası ve bugün Japonya'da 7.6 büyüklüğünde deprem medyana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 'Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ve Bingöl'de Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri sürdürülmelidir. Japonya'da 7'nin üzerinde deprem oldu bir kişi bile ölmedi. Ülkemizde deprem dirençli kentler istiyoruz' açıklamasında bulundu.

Dün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 30 dakika içinde 4,4, 3,5 ve 4,5 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. Bugün ise Japonya’da deprem meydana geldi ve deprem sonrasında yetkililer olası tsunami hakkında insanları uyardı.

“ÜLKEMİZDE DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ”

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkâri ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekerek bugün Japonya’da yaşanan deprem ile Türkiye’de meydana gelen depremleri karşılaştırarak, şunları söyledi:   

"Arkadaşlar, bugün daha önce yazdığım bazı tweetleri tekrar gönderdim. Bu tweetlerde Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ve Bingöl'de Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri sürdürülmelidir. Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün. Bakın bugün Japonya’da 7’nin üzerinde deprem oldu 1 kişi bile ölmedi. Ülkemizde deprem dirençli kentler istiyoruz. Kampanyaya yazılarak, talep ederek katkı veriniz."

Hakkari Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür