Kabaltı Evler turistlerin ilgisini çekiyor

TAKİP ET

Turizm sezonunun başlamasıyla Şanlıurfa'ya gelen turistlerin hayran kaldığı yapılardan biri de Kabaltı Evler oluyor.

Teknoloji ve sermayeye karşı varlığını koruyarak günümüze ulaşmış olan Kabaltı Evleri yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor. Bölgede çekilen film ve dizilere de ev sahipliği yapan bu yapılar, Güneydoğu illerinin özellikle de Şanlıurfa’nın tarihi birikimin ne kadar yüksek ve renkli olduğunu da ortaya koyuyor.



Daha çok eski yerleşim olan Balıklıgöl ve çevresinde bulunan tarihi Kabaltı Evleri, dar sokaklarda yapılmış birer mimari harikası olarak karşımıza çıkıyor. Şanlıurfa merkezde yer alan Haşimiye Meydanı, Yıldız Meydanı, Arabî Camii, Büyükyol, Abdurrahman Dede, Yakubiye ve Harran Kapı turistlerin büyük ölçüde ilgisini çeken yerler arasında bulunuyor. Bu yönüyle söz konusu yapılar, daha çok tarihi kimlikleri ile öne çıkıyor. Şanlıurfa’da tarihi yapı denince akla gelen bu yerler, yerli ve yabancı turistlerin Şanlıurfa’ya gelip de görmeden gitmediği yerlerin başında geliyor.

Murat Doğan / Urfa Değişim

kabaltı evler turistlerin ilgisini çekiyor Şanlıurfaya gelen turistler haşimiye meydanı yıldız meydanı arabî camii büyükyol abdurrahman dede yakubiye