Kabristan ziyaretlerimiz, bayramdan bayrama

TAKİP ET

Şanlıurfalı vatandaşlar, kabirleri sadece bayramlarda ziyaret ediyor. Ancak dinimizce vatandaşların mezarlık ziyaretlerini sadece belirli günlerde değil sık sık yapması öneriliyor.

Kabir ziyaretinin dinimizde öneminin yüksek olması ve Şanlıurfa gibi Peygamberler Şehrinde bulunan vatandaşların kabir ziyaretleri sadece bayramlarda gerçekleştiriliyor.

Kabir ziyaretlerinin hem kabir ehline hem de dünya ehline büyük sevapları var. Bu nedenle ilahiyatçılara göre de mezarlıkların sürekli ziyaret edilmesi ve burada dualar okunulması daha yararlı.



Defin ya da bayramlarda

Geçmiş yıllarda mezarlık duvarlarının yanından geçen vatandaşlar, mezarlıklarda mutlaka bir Yasin okunma sesini duyar ve o duaya eşlik ederek kabir ziyareti gerçekleştirirdi. Son zamanlarda vefat eden bir kişinin ardından sadece defnetmek için mezarlıklara gidiliyor. Şanlıurfalı vatandaşların kabristan ziyaretlerini sıklıkla yapmaları gerektiğini söyleyen vatandaşlar, bu konuda mezarlıkların sürekli ziyaret edilmesi ve burada dua okunmasının gerektiğini söylediler.