Kadın cinayetleri kanıksandı

TAKİP ET

Türkiye'de kadın cinayetlerinin son bulmamasının nedenini kimi vatandaş hükümetin vermiş olduğu politikalara bağlarken kimi kadınlar ise suçu hemcinslerinde aradı.

Her geçen gün kadın cinayetlerinin arttığı Türkiye’de kadınlar artık ölmek istemediklerinin altını çiziyor. Sokak ortasında tacize uğrayan ve hatta bir erkeği reddettiği için canice katledilen kadınlar artık kuytu köşelerde Azrail’ini beklemek istemiyor.

Son dönemlerde kardeşi tarafından öldürülen 26 yaşındaki Bahar Hezer, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde birlikte yaşadığı erkek tarafından 4. Kattan aşağı atılan yabancı uyruklu Hena Şeyh Muhammed, Siverek ilçesinde Fırat Nehri kenarında eşi tarafından öldürülen Arzı Elen ve daha nice kadının birlikte olduğu erkekler ve ailesi tarafından katledilmesi ise hem Şanlıurfa gündemini hem de Türkiye gündemini baya çalkalamıştı.

Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşlar ise yaşanan durumlara tepki göstererek hükümetin yapmış olduğu politikaların yanlış olduğunu söyleyerek gerekli yaptırımların uygulanmasını istiyor. Urfalı erkekler gerekli yaptırımların uygulanmasını isterken Urfalı bazı kadınlar ise suçu kadınlarda arıyor.

“KADIN CİNAYETLERİNİN ALTINDA EKONOMİK NEDEN BULUYORUM “

Kadın cinayetlerinin altında ekonomik nedenlerin olduğunu söyleyen Ayşe Aldaş, "Kadın cinayetleri tabii ki bitmez çünkü bir defa Türkiye bozuldu. Kadın cinayetlerinin altında ekonomik neden buluyorum. Bir insanın durumu iyi olursa işi gücü olursa o kişi neden ailesinin huzurunu bozsun. Bir bayan olarak söylüyorum ihtiyaçlarımız bitmediği için beyefendi de çalışmadığı için o ihtiyaçları karşılayamıyor o sinirle o arbede ile her şey yaşanabiliyor. Bayan dırdır ettikçe adam da bunu çekemiyor kavga tartışma derken olayın o akışını insan anlayamıyor bile, buradan eşlere şu çağrıda bulunayım biraz daha alttan alsınlar gerçekten durum çok vahim Allah yardımcımız olsun” dedi.

“ADALET SAĞLANMADIĞI MÜDDETÇE KADIN CİNAYETLERİ DAHA DA ÇOK OLACAKTIR”

Kadın cinayetleri için gerekli yaptırımların uygulanması gerektiğinin altını çizen Rıdvan Muhacir ise şunları kaydetti: "Kadın cinayetleri hiçbir zaman bitmez, çünkü günümüzde erkekler çok daha hırçın olduğu için olaylar oluyor. Kadınların da bazen erkekleri anlamadığı için olabilir diye düşünüyorum. Bide şunu söyleyeyim ülkede adaletsizlik çok, ülkede adalet sağlanmadığı müddetçe kadın cinayetleri daha da çok olacaktır. Cinayet İşleyenlerin çoğu dışarı çıkıyor. Devletin bu konuda daha çok katı kurallarının olması gerekiyor. Kadın cinayeti işleyenlerin daha ağır cezalar altında kalması gerekiyor.” diyerek yapılan yaptırımları eleştirdi.

“KADIN HAKSIZ, ERKEK HER ZAMAN HAKLIDIR”

Kadın cinayetlerinde kadının her zaman haksız olduğunu söyleyen Fadime Koyuncu "Kadın cinayetlerine bakacak olursak kadın haksız, erkek her zaman haklıdır. Erkekler zaten gece gündüz çalışıyorlar. Kadınların bir dediğini iki etmiyorlar ihtiyaçlarını gideriyorlar ama bir türlü yaranamıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“KRAVAT TAKTI DİYE İYİ HAL İNDİRİMİ ALIYOR”

Yapılan politikalar tarafından özellikle kadının baz alındığı konularda devletin gerekli işlemleri yapmadığının altını çizen Abdullah Adar, "Şu anda iktidarda bulunan iktidar sahipleri kesin ve kesin kadınlar hakkında ne gerekiyorsa yanlış işlem onu yapıyor. Örnek vereyim, adam küçük bir çocuğa tecavüz ediyor cezaevine gitmeden önce indirim yapılıyor, mahkemeye de giderken neymiş efendim kravat taktığı için iyi hal indiriminden yararlanıyor. Bakıyoruz ki 6 ay sonra o adam dışarıda ve o küçük çocuk o adam tarafından öldürülüyor. Öz kızını tarikat sahibi başkasına satıyor ve bu gayet normal görünüyor. Kadın haklarından sorumlu bakanımız bir kereden bir şey diyor. Siyaset tarafından verilen yanlış kararlar doğrultusunda kadın cinayetleri artıyor ve artmaya da devam ediyor. Allahu Teâla kadınları bize emanet etmiş ama biz ne yapıyoruz biz kadınlara ihanet ediyoruz.” diyerek verilen kararları yersiz bulduğunu söyledi.

“DEMEK KADINLAR AKILLI OLMUYOR Kİ EŞLERİ ŞİDDET UYGULUYOR”

 Kadın cinayetlerinin altında yatan bir başka nedenin kadından kaynaklandığını ifade eden Halil Diler "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başımızda olduğu müddetçe kadın cinayetleri hiçbir zaman bitmez. Ben de şu an aile içi şiddetten dolayı kaç seneden beridir içerideydim. Ona bir de de şöyle bakmak gerekiyor, demek ki kadınlar akıllı olmuyor ki eşleri şiddet uyguluyor ve kadın cinayetlerine kadar gidiyor. Durup dururken adam eşini döver mi ya da öldürür mü?” dedi.

“KİMSENİN İÇYAPISINI BİLMEDİĞİMİZ İÇİN YORUM YAPAMAYIZ”

Kadın cinayetlerinde insanların saf duyumlarla hareket ettiğini ifade eden Yakup Demir sözlerini şu şekilde sürdürdü. "Kadın cinayetleri hiçbir zaman bitmez. Evet bir insanın eşini öldürmesi hatalı belki mantıklı bulmuyoruz fakat bir de şöyle bakmak gerekiyor peki o kadın ne yapmış olabilir? Şu anda biz kimsenin ailesinin içyapısını bilmiyoruz. Bunu da bilmediğimiz için açıklama yapamayız. İnsanlar diyor ki geçim sıkıntısından kaynaklı kadın cinayetleri oluyor, ben buna katılmıyorum benim de 3 çocuğum var 30 yaşındayım ve çalışmıyorum ama çok şükür öyle bir şeyim yok.” şeklinde konuştu.

Kader Topal / Urfa Değişim

kadın cinayetleri Şanlıurfa haberleri Şanlıurfa yabancı uyruklu