Kadın temsilcileri şiddete dikkat çekti

TAKİP ET

AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Programı kapsamında şiddete karşı toplumsal düzeyde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Son zamanlarda artan kadına şiddet olaylarına Şanlıurfa'dan da tepkiler gelmeye devam ediyor. Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak isteyen AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Kadın Çalışması Yapan STK'lar, Şanlıurfa Barosu, Harran Üniversitesi Kadın Komisyonu, Aile Sosyal Politikalar ve Tüm Kadın Hakları Komisyonları ile bir araya gelerek, şiddete karşı toplumsal düzeyde hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.







Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Programında kadın temsilcileri ile bir araya gelerek son zamanlarda kadın cinayetleri ve artan kadına  şiddet haberlerine dikkat çeken Vildan Polat, "Bu konuda ilk yapılması gereken, kadına karşı şiddetle mücadele, toplumsal düzeyde ortak ve kararlı bir şekilde yürütülmeli. Kadına karşı şiddeti doğuran ve devamlı hale getiren olumsuz tutum ve davranışları ortadan kaldırmak için sosyal farkındalık oluşturularak, toplumdaki bireylerin kadına karşı bakış açısı düzeltilmelidir. Özetle kadına karşı şiddet eylemlerinin önüne geçebilmek için toplumsal düzeyde hareket edilmesi gerekmektedir." dedi.



 



Kadına yönelik şiddet toplumsal bir sağlık sorunudur

Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sağlık sorunu olduğunu söyleyen Polat, "Bu konuda bilgi sahibi olmaya ve toplumu bilinçlendirmeye çalışmalıyız. Kadına yönelik şiddeti görmezden gelmeyin. Eğer kendiniz şiddete uğramışsanız ya da hala uğruyorsanız veya çevrenizden birinin şiddete uğradığını görüyorsanız duyarlı davranıp şiddeti göz ardı edip sessiz kalmayın. Görmezden gelmek şiddeti yok etmez. Şiddete uğrayan veya şiddet uygulayan birini tanıyorsanız, ona ihtiyacı olan yardımı alması ve iyileşmesi için destek olmalıyız. Kadına yönelik şiddeti önlemek, sonlandırmak için yapılan farkındalık çalışmalarına katılmalıyız. Çocuklarınızı yetiştirirken şiddet kullanmayın. Şiddet bir ceza şekli olmamalıdır. Unutmayın şiddet, şiddeti doğurur." ifadelerini kullandı.



kadın temsilcileri şiddete dikkat çekti son zamanlarda artan kadına şiddet olayları Şanlıurfadan da tepkiler gelmeye devam ediyor ak parti mkyk Üyesi vildan polat