Kadına şiddet için alınacak tedbirler görüşüldü

TAKİP ET

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kurumsal işbirliği ve eşgüdümün artırılmasına dair protokol, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin öncülüğünde yapıldı. Protokolün bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Vali Erin, kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması için gayret edeceklerini belirtti.

Her geçen gün artan kadına şiddet olayları toplumun kanayan yarası haline gelirken, Şanlıurfa’da şiddetin önlenmesi için kurumlar arası işbirliği protokolü imzalandı. Protokolde, 2020 yılında şiddetin önlenmesi için alınacak tedbirler ele alındı. Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal işbirliği ve eşgüdümün artırılmasına dair protokol Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirildi.

 

‘Önemli adımlar atılmaya devam ediyor’

Kadına yönelik şiddet ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Abdullah Erin, “Sadece Türkiye’de değil, dünyada kadına yönelik şiddet her geçen yaşanmaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti 2000’li yılların başından itibaren kadına yönelik ve aile içi şiddeti önemli bir sorun olarak tanımladı ve buna yönelik birçok yasal düzenlemeyi hayata geçirdi. Kadına yönelik şiddet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sıfır toleransla yakından takip ettiği bir sorundur. Bu alanda uygulamaya konan mücadele eylem planı kararlılıkla sürdürülüyor. Sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik önemli adımlar atılmaya devam ediyor.” dedi.

 



‘Sadece kamu kurumların alacağı tedbirle önlenemez’

Bu sorunun ortadan kaldırılmasının, sadece kamu kurum kuruluşların alacağı tedbirle mümkün olmadığını söyleyen Vali Erin, “Tüm tarafların dahil olduğu, tam işbirliği ve koordinasyon içerisinde problemle bütüncül bir mücadele gerekiyor. 2000 yılından itibaren düzenli olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik ulusal eylem planları hazırlanıyor ve yürürlükte olan üçüncü eylem planı 2016-2020 yıllarını kapsayacak şekilde yürürlükte bulunuyor. Tüm kamu kurum kuruluşlar, uygulamadaki eylem planı doğrultusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor. Ulusal eylem planı çerçevesinde her il için de ayrı eylem planları hazırlanıyor ve görev verilen kurum kuruluşlar çalışmalarını yürütüyor.” diye konuştu.

Vali Erin, düzenlenen işbirliği, eşgüdüm ve koordinasyon toplantısının akabinde Şanlıurfa 13 ilçe merkezinde de kaymakamlıklar nezaretinde toplantılar gerçekleştirileceğini ve tüm paydaş kurum kuruluşların durum değerlendirmelerini yapacağını ve 2019 yılına kadar gerçekleşen olayların analiz edilmesinin ardından 2020-2025 eylem planının hazırlanacağını söyledi.





Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Dileğimiz ve temennimiz, erkeğe nazaran fiziksel anlamda daha zayıf olan ve bu anlamda daha çok korunması, muhafaza edilmesi, saygı gösterilmesi gereken kadına yönelik şiddetin ortadan kalktığı, cinsiyetten kaynaklı sorunların hiç olmadığı, insanlığın karşılıklı saygı ile yaşadığı bir sevgi toplumunun oluşmasıdır. Bunun için hepimiz üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirmek için gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.



Urfa Değişim



 

kadına şiddet için alınacak tedbirler görüşüldü ‘Önemli adımlar atılmaya devam ediyor’ adalet bakanlığı türkiye cumhuriyeti 2000’li yılların başından itibaren ‘sadece kamu kurumların alacağı tedbirle önlenemez’