Kadınların gözüyle Urfa'da siyaset

TAKİP ET

Kadın olmak başlı başına zorken onlar Şanlıurfa gibi ataerkil bir toplumda kadın siyasetçi oldular. Her koşulda kadın erkek ayrımı yapmaksızın halka kucak açan Urfalı kadın siyasetçiler Urfa Değişim mikrofonuna konuştu.

KADER TOPAL  Şartların zor olmasına rağmen sokaklarda gördüğü vatandaşın feryadına kucak açan, onların sorunlarını kendi sorunları gibi gören ve ev ziyaretlerinde vatandaşla duygusal anlar yaşayan kadın siyasetçiler halk için çalışmaya devam ediyor. 
“Kadın isterse yapar” sözünden hareketle yola çıkan Urfalı kadın siyasetçiler siyaset arenasında daha çok kadının yer alması gerektiğine değinirken kadınlara ayrıcalıkların da tanınması gerektiğini de vurguladı.


“SİYASETTE KADIN EKSİKLİĞİNİ FARK ETTİĞİM İÇİN BU YOLA GİRDİM”
Siverek’te ki ilk kadın belediye başkanı olan Ayşe Çakmak 11 yıldan fazla bir süredir siyasetin içinde aktif rol aldığını ve 2020 de Siverek’te ilk kadın belediye başkanı olduğunu aktararak: “ Siyasete atılmamdaki en büyük etken kadınların özellikle bölgemizde ve  Siverek’te siyasette yer alan kadınların eksikliğini fark edip Kadın siyasilerin, kadın idarecilerin özellikle bölgede fazlasıyla yer almadığından dolayı bende bu yola girdim. Kadınların daha samimi, daha sıcak insanlara kucak açtığını bildiğimiz için açıkçası bu işi yapmak istedim. Kadınların siyasette hem var oluşlarını hem de destek görmelerini istediğimiz için ve bölgedeki kadınlarımız daha çok dezavantajlı oldukları için ki bunun yanında okuyan, kendi işini kuran çoğu kadınımız da var ama bizim hedef kitlemiz hem sosyalleşme alanında hem de siyasi hayata atılma noktasında hem de gerçekten kadın bakış açısının değerlendirilmesi ve belki yeni bir vizyon açılır diye kadın siyasi olmanın da ayrı bir yeri ve özelliği olduğunu düşünerek bu yola baş koydum. ” dedi.
KADIN OLMAMIZLA DEĞİL, ÇALIŞMALARIMIZLA GÜNDEME GELİYORUZ”


Şanlıurfa’da siyasetçi olmanın avantajları olduğu gibi dezavantajlarının da olduğunu söyleyen başkan Çakmak: “Erkek hegemonyasının yoğun olduğu bir yerde kadın siyasetçi olmak benim için hem bir avantaj hem de bir dezavantaj olduğunu düşünüyorum. Bu konuda daha çok avantajlı durumda olduğumuzu düşünüyorum. Kadınlarımız bölgemizde her ne kadar dezavantajlı olsa da açıkçası bir değer niteliği taşıdığı için hem erkek hemşerilerimiz hem de kadın hemşerilerimiz tarafından çok iyi ve sıcak karşılandık. Dezavantaj konusunda ise toplumsal cinsiyet ayrımcılığı dolayısıyla açıkçası belki cinsiyetçi yaklaşımlarla ataerkil bir yapıdan geldiğimiz için bölgemizin de böyle bir yapısı olduğu için açıkçası buna karşı duran vatandaşlarımız da olabilir ama biz yaptığımız çalışma ve projelerle bunu tamamen ortadan kaldırdık.  Kadın belediye başkanı olmanın ötesinde başarılı insan ve başarısız insan profilin de vatandaşlarımız bize yaklaşıyor. Yani artık kadın belediye başkanı değil de çalışmalarımızla ön plana çıkarıyorlar.” ifadelerini kullandı.
“KADINLARLA İLGİLİ CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Göreve geldiği günden bu yana kadınlara yönelik çalışmalarına hız verdiğini anlatan başkan Çakmak: “Kadın belediye başkanı olarak göreve geldiğimiz günden itibaren özellikle kadınlarımızın sosyal hayatta ki çalışmalara katılması, sosyalleşmesi konusunda özellikle irili ufaklı çalışmalarımız var. Belediyemizde kadınlarımız için kadın kooperatifi kurduk. Kadınlarımız için 7 dönümlük bir sera çalışmamızın temelini attık. Mesire alanlarında hobi evleri oluşturduk. Bunlar kadınlarımızın istihdamı için aldığımız projelerden sadece birkaç tanesi. Vatandaşlarımız arasında kadın erkek ayrımı gözetmeksizin çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.


“SİYASETÇİDEN ZİYADE KADIN OLMAK BAŞLI BAŞINA ZOR” 
Kadın olmanın zorluklarına değinen Şanlıurfa iyi Parti il başkan yardımcısı Zübeyde Benan Karakoyunlu:  “Her şeyden önce Şanlıurfa gibi bir toplumda kadın olmak çok zordur. Bir siyasetçiden ziyade kadın olmak başlı başına zor. Kadın olmak bu kadar zorken üstüne bir de siyasi kimlik eklenince hem siyasetçi hem kadın olarak bu toplumda tabii ki yer almak çok daha zorlaşıyor. Bizim genel başkanımızın bayan olması, ataerkil toplumlarda kadın siyasetçileri öne çıkarmak için çok fazla çalışmaları oluyor bu bizim için bir avantaj diyebilirim. Genel başkanımızın anaç ve güvenilir bir yapısı olduğu için bence biz iyi Parti  kadınları olarak daha önde olduğumuzu düşünüyorum. Saha gezilerimizde kadın olduğumuz için ilk önce bize ılımlı bakmıyorlar ama daha sonra onlar da durumu kabullenerek bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Çünkü Urfa'da ataerkil bir yapı hakim olduğu için böyle düşünmeleri de gayet normal.” sözlerine yer verdi. 

“ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ KADINLARA YASAL HAKLARINI ÖĞRETMEK”
Şanlıurfa gibi atarkilliğin yoğun olduğu bir kentte kadınlarında söz sahibi olması gerektiğini ve bu doğrultuda kadınlara haklarının ne olduğu aşılanması gerekiyor diyen başkan Karakoyunlu: “Biz kadınlar olarak hem cinslerimize daha olumlu yaklaşacağız. Kadınlarımız sorunlarının çözümlerini bilmiyorlar. Bizim öncelikli görevimiz kadınlara yasal haklarının neler olduğunu öğretmek, kadınlarıza her şekilde destek olmak.  Kadın toplumun temel taşlarından birisidir. Kadının bir toplumda olmazsa olmaz olduğunu artık şanlıurfa'dan aşılamamız lazım kadını her sektörde yer alabileceğini duyurmamız lazım. Bizim tek amacımız Şanlıurfa'da kadınların artık özgürce sahne alabilmesi o sahnede kendini göstermesi olacaktır. Biz kadınlara bunu vaat ediyoruz ve elimizden geleni yapacağımızı sözünü veriyoruz. Şanlıurfa'da her şeyin iyi olabileceği gibi Türkiye'de de her şeyin iyi olabileceğini düşünüyoruz.” dedi.

“KİMSE SİYASETTEN KORKMAMALI”
Gençlerin kadınların siyasete korkmadan girmeleri gerektiğinin altını çizen Karakoyunlu: “Gençlerimiz kadınlarımız korkmadan yılmadan siyasete atılabilmeli sadece siyaset arenasında da değil hayatın her alanında yer alması gerektiğini düşünüyorum.  Siyasette kadınlar kesinlikle yer almalı, siyaseti kirli bir oyun gözüyle bakılıyor oysa ki siyaseti kirletenleri bilmeli, siyaset bir tuzak gözüyle bakarsak bize kimler yönetecek sadece yönetecek olan bir ataerkil mi olacak ya da ataerkil'den ziyade kimler olacak. Kadınlar her alanda ve her yerde yer almalı, geleceğimiz için hayatın her alanında yer almamız gerektiğini düşünüyorum. Urfalı kadınlara özellikle şunu söylemek istiyorum kendinizin kıymetini bilin, bunu anlayarak bunun farkına vararak bununla gurur duyun, bütün kadınlarımız çok değerli yeter kadınlarımız bir toplumda  kendilerini geri plana atmasınlar. Bana göre Urfa'ya bir kadın eli değmeli bu görüşü savunuyor ve sonuna kadar diriltiyorum.” ifadelerini kullandı. 

“HALK SAHA DA KADIN GÖRMEK İSTİYOR”
Her alanda olduğu gibi siyasette de vatandaşın kadın görmek istediğini aktaran başkan Karakoyunlu: “Urfa'da kadın siyasetçi olmak gerçekten çok zor, bunu her gün gözümüzle görüyoruz. Bir toplantı ya da bir açılış olduğunda erkekler sürekli ön safhalarda ama kadınlar hep bir adım geride, kadınların artık bu durumları yaşamamaları için haklarını bilmeli haklarını savunmalı ve hayatın her alanında yer almalı diye düşünüyorum. Saha gezilerimize çıktığımızda artık vatandaş kadın görmek istiyor. Siyaset demek sadece erkek demek değildir. Özellikle ev gezilerinde derdini içine açamayan kadınlarımız bizi gördüklerinde öyle duygulu ve coşkulu bir şekilde içlerini bize anlatıyorlar ki sırf bu yüzden bütün partilerde ve bütün hayatın her alanında kadınlar olmalıdır.” şeklinde konuştu.

“SEÇTİĞİM PARTİDE KADIN TEMSİLİYET ÇOK FAZLA”
Parti tüzüklerinde kendine yakın bulduğu Halkların Demokratik Partisi’ni seçtiğini söyleyen Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa il eş başkanı Aliye Kızıldamar şunları kaydetti: "Özellikle Bu partiyi seçmemdeki en büyük etken tüzüklerini okuduğumda özellikle kadın temsiliyeti noktasındaki hassasiyeti oldu. Çünkü Halkların Demokratik Partisi kadına eşit temsiliyet Hakkı veriyordu.” İfadelerini kullandı. 

“ENGELLER KADINLARI DURDURMAMALI”
Daha sonra sözlerine şu şekilde devam eden Kızıldamar: “Kadınların sosyal hayata kazandırılması gerek, toplumun temel taşı haline gelen kadın 2. planda değil de sürekli ön planda olması gerekiyor. kadın isterse her şeyi yapar, yeter ki kadın istesin yeter ki kadın mücadele etsin. Biz kadın olarak çok engellendik, çalışmalarımız durduruldu ama bunlar bizi yıldırdım mı hayır tabi ki de aksine biz kadın olarak daha çok bu korkunun üstüne gittik. Bizim partimiz gerçekten kadınlara önem veriyor, her kademe de eş başkanlarımız var.” ifadelerine yer verdi.

 
“BU PARTİDE KADIN HAKLARI ÇOK FAZLA”
Cumhuriyet Halk Partisi’ni seçmesinde ki en büyük etkenin kadınlara verilen haklar olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Erbil Aydınlık: "Cumhuriyet Halk Partisi’ni seçmemdeki en büyük etken Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun olduğunu düşündüğüm için bu partide görev alıyorum ve görev aldığım için de çok mutluyum. Özellikle bu partide kadın haklarının bu kadar çok olması Cumhuriyet değerlerinin olduğunu biliyorum.” dedi.  

“ŞANLIURFA’DA NEDEN ÇOK KADIN SİYASETÇİ YOK”
Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden Aydınlık: “Kadın siyasetçi olmak sadece Urfa’da değil her yerde çok zor. Hem ataerkil toplumda hem de siyasette sürekli erkeklerin aktif rol oynamasından dolayı kadının zorlukları var. Düzen erkeğin sistemine göre kurulmuş maalesef ve kadınların siyasette aktif olmamasının da dezavantajları maalesef ki oldukça çok.  Bugün baktığımız zaman Urfa'da 1135 muhtar arasında ne yazık ki kadın muhtarlarımız yok, 14 vekilimiz arasında sadece bir kadın milletvekilimiz var. 13 Belediye Başkanı arasında sadece bir kadın belediye başkanımız var ve oda seçimle belediye başkanı olmamış.” ifadelerini kullandı. 

“GÜNÜMÜZDE ‘SEN KADINSIN SUS’ KELİMELERİ HALA KULLANILIYOR”
Özellikle Güneydoğu’da kadınların gerekli haklarını kullanamadığını söyleyen Demokrat parti Şanlıurfa il kadın kolları Başkanı Bilge Bozkurt: "Bizim toplumlarda kadın çok dışlandığı için, Bizim de kadınlarla iletişim kurmamız çok zor oluyor. Biz hanımların sorunlarını sıkıntılarını dinlemeye çalışırken ağabeyleri ya da babaları tarafından kadınlarımız susturulmaya çalışıyor. 'Sen kadınsın sen sus' gibi terimlerin bile kullanıldığına şahit oluyoruz. Kadınlarımız kendi ailelerinin içindeki problemlerini bile dile getirirken zorluk çekiyorlar. Biz saha gezilerimize çıktığımızda özellikle kırsal kesimde olan kadınlarımız da bir araya gelmeye gayret gösteriyoruz. Toplumda öncelikle Bir kadını kadın olduğu için kabul etmek gerekiyor. Bir anne olarak kabul etmek gerekiyor. Ben bir siyasetçi olarak değil bir abla olarak bir kardeş olarak her zaman kadınlarımızın yanındayım. Sadece kadınlarımızın değil genç kızlarımızın da her daim yanında ve haklarını savunacağımıza söz veriyorum.” diyerek kadınlara destek olduğunu söyledi.  


“KADINLARIMIZIN YÜZÜNE KAPILAR KAPANIYOR”
Daha sonra sözlerine şu şekilde devam eden başkan Bozkurt: “Kadınlarımız bazen geri geldiğinde fiziksel şiddet sözlü şiddet bazen de ihanetle karşı karşıya kalıyorlar. Hiçbir şekilde haklarını savunamıyor rahat bir şekilde hak talebinde bulunamıyor.  Hakkını aramaya çalıştığında şiddete maruz kalıyor.  Eşinden ayrılmış kadınlarımız var, hiç kimseden yardım almıyor, söz hakkı olmadığı için maddi manevi tazminat hakkı da alamıyor. Kadınlarımız seslerini kime duyuracak, kadınlarımızın bu ihtiyaçlarını kimler giderecek, kadınlarımız nereye gitseler kapılar yüzlerine kapanıyor. Bizim kadınları korumamız ve haklarını alabilmeleri için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Saha gezilerimizde özellikle gözümden kaçmayan bir şey var. Kadınlar bize daha olumlu yaklaşırken eşler sadece bize bir siyasetçi gözüyle bakıyor. Yeri geldiğinde hem kadın eşle hem de erkek eşle konuşup ortak noktayı bulmaya çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

“KADINLARIMIZ HER ALANDA OLSUN”
Kadınların hayatın her alanında olması gerektiğini söyleyen Anavatan Şanlıurfa il kadın kolları Başkanı Süreyya katırcı: "Kadınlarımızın sadece kadın kollarında değil her alanda yer almasını isterim. Mesela belediye başkanı olabilir, milletvekili olabilir, Cumhurbaşkanı olabilir veya daha sayamadığım her alanda yer alabilir. Özellikle Şanlıurfa'da bu alanlarda kadınların çok az olduğunu gördüm, bu yüzden ben de siyasete atıldım. Şanlıurfa'da özellikle kadınlarımızın işsizlik konuları kanayan yaraları haline gelmiş. Kadınlarımız sadece köylerde ya da bağ bahçe işinde çalışıyor. Kadınlarımız siyasette de eğitimde de sağlıkta da aktif rol üstlenebilir. Gençlerimizin ve kadınlarımızın siyasete olan bakışları çok farklı, öncelikle bizim bu bakışları yumuşatmamız lazım. Saha gezilerine çıktığımız zaman, kadınlarımıza altını çizerek yanında olduklarımızı söylüyoruz. Örneğin partilerde eskiden bu kadar kadın yokken birkaç kadınımızın siyaseti atılmasıyla daha çok kadınımız siyasete geçti. Gönül ister ki sadece siyasette değil her alanda kadınlarımız olsun.” dedi.

“URFA'YA BİRİLERİNİN SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR “
Kadın siyasetçi olmanın çok büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Şanlıurfa Gelecek Partisi il başkanlığı iletişim başkanı Reyhan Akçura şunları kaydetti: “Siyasetçi olmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Biliyorsunuz Şanlıurfa'da kadın siyasetçi fazla olmadığı için isim yapma imkânınız oluyor bir kadın olarak haklarınızı bu alanda duyurabiliyorsunuz. Dezavantajları konusunda Urfa'da çok kadın siyasetçi olmadığı için size garip bakılabilir. Artık insanlar siyasette kadın görmeye alıştı. Urfa'ya birilerinin sahip çıkması gerekiyor. İnsanların isteklerinin ne olduğunun dinlenmesi gerekiyor. Mahallemizden ne eksiğimiz var veya köylerde yapılması gereken yollarımız yarım kalan okullarımız bunlarla ilgili çalışmaların yapılması gerekiyor. Bunun dışında da kadınlarımızla çalışmaların özellikle artırılması gerekiyor. Çünkü Şanlıurfa'da eğitim oranı olarak kadın oranımız çok düşük.” dedi. 

“KADINLAR SAHA GEZİLERİNDE KADIN DİNLEYEN İSTİYOR”
Vatandaşla bir araya geldiklerinde öncelikli görevlerinin kadınların kangren haline gelen sorunlarını çözmek olduğunu aktaran başkan Akçura: “Saha gezilerine gittiğimiz zaman özellikle Eyyubi’ye bölgemizde kadınlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bizim bu çalışmadaki amacımız kadınlarımızın eksiklerini öğrenip tamamlamak. Kadınlarımız şu an ekonomik bir sıkıntı içerisinde, kız çocukları için eğitim sıkıntısı var, biz bunların aşınmasını istiyoruz. Özellikle kadınlarımızla ilgilenen Bir birimin olmasını istiyor bunun için çalışıyoruz. Ev gezilerine gittiğimizde özellikle kadınların bize olan yaklaşımı çok sıcak ve samimi oluyor. Çünkü sıkıntısını siyasetteki erkeklere anlatamayan kadınlar bizi gördüklerinde çok mutlu oluyor. Şanlıurfa’da kadın olmak zor hele ki kadın siyasetçi olmak daha zor. Şanlıurfa’da aşiret olayı var ve bu konunun bir an önce aşılması gerekiyor. Kadınlarımızı siyasette daha aktif olarak yer almaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

“KADIN OLARAK SİYASETTE ZORLUKLAR YAŞIYORUZ “
Kadınlara önem vermekle beraber her zaman onların yanında olduklarını dile getiren Saadet Partisi Şanlıurfa kadın kolları başkanı Büşra Men: “Tabi ki kadın olarak siyasette zorluklar yaşıyoruz. Biz bunları kafamıza takıp kendimize yük edinmiyoruz aksine eleştiri ala ala en iyisi olmaya çalışıyoruz. Şanlıurfa gibi zor bir kentte siyaset yapmak gerçekten zor ama biz yılmıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Biz toplum için çalışıyoruz halkımıza adadığımız için ve bir hedefimiz olduğu için bu pek gözümüze gelmiyor. Biz sahada çok engellerle karşılaştık diyemem aslında ama çalışmalarımızdan dolayı bazen engellenebiliyoruz. Biz halkla buluştuğumuzda güzel karşılandık, halk bize kucak açtı. Bir toplumu kadın inşa ettiği için biz her zaman vatandaşımızın yanında olmakla birlikte kadınlarımıza daha çok önem veriyoruz. Onların yanında olduğumuzu bilsinler.” ifadelerini kullandı. 

“SİYASETİ SEVDİĞİM İÇİN GENÇ YAŞTA SİYASETE ATILDIM”
Genç yaşta siyasete atıldığı için bazen saha gezilerinde vatandaşların dikkatini çektiğini söyleyen başkan Men: “Öncelikle hem genç olduğum için hem de kadın olduğum için açıkçası vatandaşlar beni ilk gördüklerinde biraz şaşırıyorlar. Biz halkımızla çok zorluklarla karşılaştık diyemem. Ben siyaseti çok sevdiğim için siyasete erkenden atıldım. Beni gören vatandaşlar hem genç olduğum için hem de kadın olduğum için açıkçası biraz dikkatlerini çekiyor.” dedi.

 

“BAZEN DAVRANIŞLARIMIZA GÖRE ADLANDIRILIYORUZ”
Kadınların her alanda zorluklar yaşadığını anlatan Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa il kadın kolları Başkanı Ezgi Gizem Çetiner: "Bence öncelikle kelimelerin anlamlarına bakmak lazım. Kadın; hatun, katun,  kraliçe anlamlarına geliyor, fakat bizim toplumumuzun bazı kesimlerinde avrat diye hitap ediliyor. Bence kadınlar her alanda zorluk yaşıyor gerek iş alanı olsun gerek aile yaşantısı olsun gerekse toplum yaşantısı olsun hayatın her alanında zorluklarla karşılaşıyordur. Somut düşünen toplum kadına dişi gözüyle bakar. Bazen biz kadınlar belirli konularda erkeksileşmek zorunda kalıyoruz. Kadın olarak davrandığımızda; meşe olarak adlandırılıyorken, erkek gibi davrandığımızda; onların deyimiyle Kezban oluyoruz. Biz kadınlar acaba ne olmalıyız.” diyerek sitem etti.

“KADINI KADIN OLARAK KABULLENMEK GEREKİR”
Hiçbir kadının ayrım yapılmaksızın bir anne, bir kardeş ve en önemlisi de kadın olduğu için kabullenmek gerektiğine değinen başkan Çetiner: “Bana göre kadınları sadece iyi veya kötü diye ayrılmalılar. Kadın olduğu için değil örtülü ya da mini etekli olduğu için değil sadece kadın olduğu için kadın olarak nitelendirilmelidir. Çevremde kişisel gelişimini tamamlamış insanlar bana bir insan gözüyle bakıyor.  Siyaset arenasındaysan siyasetteki insan bana bir siyasetçi gözüyle bakıyor.” dedi.

“KADINLAR ÇOĞALDIKÇA UMUTLAR YEŞERİR”
 Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden başkan Çetiner şunları kaydetti:  “Tüm kadınlara söylemek istediğim tek şey şu; kadınlar özellikle güzellik algılarıyla bir yandan da başarı veya başarısızlık arasında sıkışmış durumda, asıl olan bizim kendimize olan borcumuz hepimiz kendimiz olalım kadınlar var oldukça güzelleşir ve kadınlar çoğaldıkça umutlar yeşerir.” şeklinde konuştu

“KADINLARIMIZLA YAN YANA OMUZ OMUZA DURACAĞIZ”
Siyasette aktif rol almak istemesinin en büyük nedenlerinden biri yoksul ailelere kol kanat germesi olduğunu anlatan Anavatan Şanlıurfa il başkan yardımcısı Fatma Koçbağ: "göreve daha yeni geldim. Bir kadın olarak her zaman kadınlarımızı destekliyor ve yanında olacağımızı söylüyorum. Siyasette seçmemdeki en büyük neden dar gelirli ailelerimizin yanında olmak, onlara destek çıkmak bizzat kadınlarımızla yan yana omuz omuza bu yolda devam etmek.” İfadelerini kullandı. 

“BİR KADIN ŞANLIURFA'YA GÜZELLİK KATABİLİR”
Amaçlarının büyük bir payının kadınlar için uğraşmak olduğunu aktaran başkan yardımcısı Koçbağ: “Bizim  amacımız siyasetten daha çok kadınlarımızla iç içe  olmaktır.  Saha gezilerinde arkadaşlarımızla çıktığımız zaman bayan olduğumuz için hemen fark ediliyoruz hem erkeklerin bize olan tutumu hem de bayanların bize olan tutumu çok iyi oluyor. Bir kadın Şanlıurfa'ya her zaman güzellik katabilir. Partideki kadın arkadaşlarımızla sürekli kadınlarımızın sorunları ile ilgilenmeye çalışıyoruz sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“BU PARTİ ÇOCUKLUK SEVDAMDI”
Milliyetçi Hareket Partisi’ni seçmesinde ki en büyük nedeninin bayrak millet aşkı olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Aile Çalışma ve Engellilerden sorumlu il başkan yardımcısı Ayça Güler: “Milliyetçi Hareket Partisi’ni seçmemdeki en büyük etken çocukluk sevdam olduğunu düşündüğüm bayram millet aşkı duygularının bende yüksek olmasıydı.” dedi. 


“KADINLAR ÇÖPLÜĞÜ GÜLİSTANLIĞA ÇEVİREBİLİR”
Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden başkan Güler şunları kaydetti: “Siyasette kadının olmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Avantaj olarak gerçekten ilerisi için düşündüğümüz zaman milletimiz için çocuklarımız için iyi bir gelecek bırakmak istediğimiz için ben bunların hepsini avantaj olarak görüyorum. Hepimiz güzel bir Türkiye için çabalıyoruz bunların hepsi birer avantajdır. Dezavantajlarına gelecek olursak bizim kadın olarak belli başlı sorumluluklarımız var. Saha gezilerinde şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bu sevdaya baş adayanların bana göre ayrım yapmamaları gerek. Hep birlikte birlik olmamız lazım. Kadın siyasetçiler olarak Urfa’ya neler kazandırabiliriz, Urfa’yı daha nasıl güzelleştirebiliriz derdine düşmemiz lazım. Kadın elinin değdiği her şey güzelleşir. Kadınlar bir çöplüğü bile gülistanlığa dönüştürebilir. Bu yüzden kadınların hayatın her alanında yer alması gerektiğine inanıyorum. Kadınların özellikle siyasette yer alması gerektiğinin altını çiziyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kadın olmak Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri son dakika gündem