Kadrolu atama ile Urfa'nın açığı kapatılacak mı?

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un öğretmen açığının kadrolu öğretmenlerle kapatılacağı açıklaması Şanlıurfalıların da dikkatini çekti. En fazla öğretmen açığı bulunan illerden biri olan Şanlıurfa'da da bu uygulama ile açığın kapanıp kapanmayacağı da merak ediliyor.

Sürekli eğitim sıralamasında son sıralarda yer alan Şanlıurfa'da 7 bin civarında öğretmen açığı bulunuyor. Genç nüfusunun her geçen gün hızla arttığı Şanlıurfa'da bu seviyede öğretmen açığının bulunması kenti eğitim başarısı sıralamasında da geri sıralara kaydırıyor.

 

Ücretli öğretmen, açığı kapatmıyor

Şanlıurfa'da 7 bin civarında öğretmen açığı bulunurken, bu açık ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılıyor. Ancak eğitimcilere göre ücretli öğretmenlerle açığın kapatılmaya çalışılması eğitim kalitesini düşürüyor. Öğretmen atamaları yapılsa da Şanlıurfa'daki açık kapanmadan aynı seviyede seyrediyor.

 

Bakan Selçuk: Kadrolu öğretmen atayarak açığı kapatacağız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamaları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin öğretmen açığı var. Şu anda ücretli öğretmenler marifetiyle açığı kapatmaya çalışıyoruz. Sözleşmeli öğretmen ilk 4 sene kadroya geçmeden önce belirli bölgelerde nasıl ordu mensupları, hakim, savcı, polis için mecburi hizmet vardır, benzer şekilde mecburi hizmeti var. Ondan sonra eş durumu, tayin isteme hakkı doğuyor. Bu formasyon kursunu kaldırdık. Atanamayan diye nitelenen öğretmen adaylarımızın sayısının artarak gelmemesi için eğitim fakültelerin kontenjanlarını yüzde 10 daralttık. Kim öğretmenlik sınavını, KPSS sınavını kazanmışsa formasyonu ücretsiz vereceğiz. Daha çok kadrolu öğretmen atayarak öğretmen açığını gideceğiz. Ama 1 milyon öğretmen ataması mümkün değil." ifadelerini kullandı.

 

Bakan Selçuk'un açıklaması Şanlıurfa için de umut oldu

Şanlıurfa'nın bir türlü çözülmeyen sorunlarından biri olan öğretmen açığı kapatılamazken, Bakan Ziya Selçuk'un açıklamaları da Şanlıurfa için de umut oldu. Kadrolu öğretmen ataması uygulaması ile Şanlıurfa'nın eğitim açığının kapanıp kapanmayacağı da merak ediliyor.

 

kadrolu atama ile urfa ın açığı kapatılacak mı? Ücretli öğretmen açığı kapatmıyor bakan selçuk: kadrolu öğretmen atayarak açığı kapatacağız bakan selçukun açıklaması Şanlıurfa için de umut oldu