Kalabalık iftarlara paydos!

TAKİP ET

İftar geleneğinin yaygın olduğu Doğu ve Güneydoğu bölgesinde, vaka sayısının artmaması ve mutasyonlu virüsün yayılmaması için iftarların aile fertleriyle yapılması çağrısında bulunuldu.

Türkiye genelinde pandemi sürecinin giderek ağırlaşması nedeniyle alınan önlemlere karşı Ramazan ayında vakaların artmasını önlemek amacıyla yetkililer uyarıda bulundu.

Ramazan sofraları ve teravih namazlarının iptal kararının ardından özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde aileler arası iftar geleneğinin yaygın olması nedeniyle koronavirüs riskine dikkat çekildi.

EVDE İFTAR ÇAĞRISINDA BULUNDU
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, Bölgede iftar geleneğinin yaygın olması nedeniyle vatandaşlara çağrıda bulunarak, vaka sayısının artmaması ve mutasyonlu virüsün yayılmaması için herkesin sadece evlerinde aile fertleriyle iftar yapmaları çağrısında bulundu.

Sağlık müdürü Erkuş:"Bizim bu bölgemizde Ramazan da iftar yalnız yapılmaz aile ve arkadaşlarla yapılır. Bu konuda geçen senede buna benzer durumlar yaşamıştık bu sene aşılanmayla biraz yol kat edildi ama pandemi bitmiş değil. Özellikle iftarlarını evlerinde yapmalarını istiyoruz. Başka ailelerle yapmaları orda ki virüsün yayılması demek, mutasyonlu vakalarda da özellikle başka sıkıntılar oluyor. Bu konuda mutasyonun yayılımını azaltmak için tek aile fertleri olarak evlerinde iftarlarını yapmalarını istiyoruz.” İfadelerinde bulundu.

BU RAMAZANDA İFTARLAR YALNIZ YAPILACAK
Erkuş konuşmasına şu sözlerle sürdürdü “Aynı şekilde teravih namazlarını da mümkün olduğu kadarıyla evlerinde tek kılmaları ve aile içerisinde kılmalarının ve aile içi akrabaların toplu arkadaş ortamlarında iftar yapmalarında sakınmalarını kendilerinden istiyoruz.  Gene bu konuda etkin bir şekilde denetimlerimiz yapılacaktır ve bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz." dedi.

“KARANTİNA KURALLARINA UYMAYANLARA CEZA”
“İzolasyon denetimlerde mevcut vatandaşlarımızdan birinin testi pozitif çıkıyorsa bunun listesi içişleri Bakanlığı aracılığıyla valiliğimize ve il emniyet müdürlüğümüze düşüyor” diyen Erkuş sözlerini şöyle tamamladı, “Emniyet güçlerimiz tarafından her gün günün farklı saatlerinde kontroller ediliyor. Eğer evindeyse tutanak altına alınıyor eğer değilse de tutanak aleyhine alınıyor ve cezai işlem uygulanıyor.
İl Hıfzısıhha kararları doğrultusunda bakanlığın kendine verdiği bir sms onay koduyla beraber kişiler bunu kabul ediyorlar.  Bir filyasyon programı içerisinde gittiği zaman o onay kodunu verdikleri zaman biz bu evde 10 gün kalacaklarına ve evde kalmadıkları taktirde cezai işlemleri, yargı işlemlerini kabul ettiklerine dair bir onay veriyorlar. Bu dijital ortamda sağlık Bakanlığın havuzunda sürekli olarak kalıyor. Bu süreçte de bir ihlal söz konusu olduğunda, kendilerine idari para cezası ve adli işlemler başlatılıyor.”

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim