Kaldırım işgalleri engellenemiyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da kaldırımlar esnaflar tarafından işgal edilirken, belediyelerin çözümü sadece birtakım uyarılarla sınırlı kalıyor. Haliliye Belediyesi zabıta ekipleri tarafından esnaflar kaldırım işgalleri konusunda tekrar uyarıldı.

Şanlıurfa'da cezai işlemlerin fazla uygulanmaması ve denetimlerin sıklıkla yapılmaması nedeniyle esnaflar rahat bir şekilde kaldırımları işgal edebiliyor. Özellikle yoğunluğun yaşandığı alanlarda kaldırımların dar olmasına rağmen esnaflar tarafından da işgal edilirken, yayaların bu kaldırımları kullanması engelleniyor. Zabıta ekipleri ise işgal konusunda sadece uyarılar yaparak yetiniyor.



Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, birçok mahallede kaldırım işgaline yönelik denetimler yaparak esnafları uyardı. Zabıta ekipleri, Şair Şevket, Sultan Fatih, Mimar Sinan ve Bahçelievler mahallelerinde kaldırım işgaline yönelik denetim yaptı. Görüntü kirliliğine yol açan seyyar satıcı tezgâhları ve iş yerleri önüne bırakılan ürünler kaldırılırken, ekipler cezai işlem uygulamak yerine sadece uyarılarda bulundu. Sadece uyarıların yapılması ise kaldırımların işgalini engelleyemiyor.



kaldırım işgalleri engellenemiyor Şanlıurfada kaldırımlar esnaflar tarafından işgal edilirken haliliye belediyesi zabıta ekipleri Özellikle yoğunluğun yaşandığı alanlarda birçok mahallede kaldırım işgaline yönelik denetimler