Kaldırım işgallerine tepki: Vatandaş nereden geçsin!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bir esnaf tarafından kaldırımın işgal edilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Görme engelliler için yapılan kabartmalı kaldırımı da işgal eden esnafa tepki gösteren vatandaşlar bunun nedeninin denetimlerin olmamasına bağladı.

Şanlıurfa'da zabıta ekiplerinin denetimlerini sürdürmemesi ile esnaflar kaldırımları işgal etmeye devam ediyor. Kent merkezindeki işlek caddelerde bulunan kaldırımlarda gerek sürücüler tarafından araçların park edilmesi gerekse esnafların malzeme indirmesi ile yayaların yürüme alanlarını engelliyor.

Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin kaldırım işgallerine karşılık denetimlerini sürdürmemesi, esnafların gün geçtikçe bu tür işgallere devam etmesine neden oluyor. Zabıta ekipleri tarafından esnafların belli bir sınıra kadar eşyalarını yerleştirmesine izin verilirken, birçok esnaf bu sınırı aşarak kaldırımda yürümeyi engelliyor. Ancak bu konuda yeterince denetim olmadığından dolayı ortaya sorunların çıkmasına neden oluyor.

Öyleki yayaların geçişini engelleyen esnaflar, görme engelliler için yapılan kaldırımları da işgal ederek engellilere engel oluyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar zabıta ekiplerinin de denetimleri sürdürmemesinden şikayetçi oldu.