Kaldırım yetmedi, yolu da işgal ettiler

TAKİP ET

Şanlıurfa'da esnaflar, sürekli kaldırımları işgal ederken, bu kez yeni asfaltlanan caddeyi işgal ettiler. Atatürk Mahallesi'ndeki caddede yeni yapılan asfaltı kıran esnaflar, duba yerleştirerek araçların geçişini engelledi.

Denetimlerin yapılmasına rağmen kurallara pek aldırmayan esnaflar, sürekli kaldırımlara malzeme indirerek yayaların geçişini engelliyor. Sorunlara neden olmasına rağmen sürekli kaldırımların işgal edilmesi tepkileri üzerine çekerken, esnaflar bu tepkileri de aldırmıyor.

 

Kuralsız işgaller kenti yaşanmaz hale getiriyor

Şanlıurfa'nın birçok yerinde esnaflar tarafından kaldırımların işgal edilmesi birçok soruna neden olurken, kuralsız araç parkları da bu sorunların tuzu biberi oluyor. Özellikle kentin en işlek caddelerinde kurallara aldırış edilmeden kaldırım ve yolların işgal edilmesi kentin yaşanılmaz bir hale gelmesine neden oluyor.



 



Kaldırım yetmiyor, caddeyi de işgal ediyorlar

Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi de yoğunluğun en fazla olduğu ve buna rağmen kaldırım işgallerinin en fazla yaşandığı mahallelerden biri. Özellikle Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının arkasında kalan caddede kaldırım işgalleri yetmedi, yol da esnaflar tarafından işgal edildi. Araçların işyerlerinin önüne park edilmesini istemeyen esnaflar, asfaltı kırarak demir duba yerleştirdi. Ancak yerleştirilen dubalar sorunu çözmek yerine yeni sorunlar oluşturdu. Öyle ki caddeye konulan dubalar alanı kullanılamaz hale getirerek, araç geçişini de zorlaştırıyor. Araçların buradan geçememesi caddede trafik yoğunluğuna neden oluyor.

 

Yeni yapılan asfaltı kırdılar

Söz konusu caddede geçtiğimiz günlerde Haliliye Belediyesi tarafından parke taşları kaldırılarak yerine daha temiz olması için sıcak asfalt döküldü. Ancak yeni yapılan asfalta acımayan esnaflar, delerek alana demir dubalar koydu. Konulan dubalar burada trafiğin tıkanmasına da neden olurken, öte yandan görüntü kirliliğini oluşturdu.



 



Gelişigüzel işgale vatandaşlardan tepki!

Esnafların caddede gelişigüzel asfaltı kırması ve dubaları yerleştirmesi vatandaşlar tarafından da tepki çekti. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Zaten bu bölgede esnaflar tarafından kaldırımlar yeterince işgal ediliyor. Bu da yetmezmiş gibi bu kez caddeyi işgal ediyorlar. Yeni yapılan asfaltı kırarak duba yerleştirmek kabul edilemez bir durumdur. Sanki işyerlerine bahçe yapıyorlar gibi kocaman alanı geçişe engellemişler. Hem araçların hem de yayaların rahat geçmesi engelleniyor. Zabıta ekipleri bu duruma göz yummamalı ve bunu yapanlara gerekli ceza verilmeli." ifadelerini kullandılar.



Mehmet Küçük / Urfa Değişim

kaldırım yetmedi yolu da işgal ettiler Şanlıurfada esnaflar sürekli kaldırımları işgal ederken kuralsız işgaller kenti yaşanmaz hale getiriyor yeni yapılan asfaltı kırdılar kaldırım yetmiyor caddeyi de işgal ediyorlar gelişigüzel işgale vatandaşlardan