Kaldırımlarda tehlike saçıyorlar

TAKİP ET

Şanlıurfa'da kaldırımları vatandaşlardan çok motosikletler ve bisikletler kullanıyor. Kaldırımda yürüyen vatandaşlar bir anda belirleyen motosikleti görünce can havliyle bir köşeye atlıyor.

Kaldırımları sürekli işgal eden esnafın yanında bir de motosiklet parkları eklenince artık kaldırımlarda yürümek imkansız hale geldi. Öyle ki vatandaşlar kaldırımda yürümek yerine yolun kenarında yürümeyi tercih ediyor. Ancak yol kenarında park edilen araçlarda olunca vatandaş yolun ortasına kadar giderek tehlikeyle karşı karşıya kalıyor.

Kaldırımlar motosikletlere park yeri oldu
Gün geçtikçe genç nüfusun arttığı ilimizde, araç fiyatlarının da yükselmesi ile beraber vatandaşlar motosiklet ve bisiklet gibi hafif araçlara yöneldi. Ancak bu iki ulaşım aracının artması beraberinde bir takım sorunlara neden oldu. Kaldırımlar motosiklet ve bisikletlere park yeri olmakla birlikte aynı zamanda yol oldu.

Kaldırımlar motosikletlere yol oldu
Kaldırımların esnaf tarafından sürekli işgal edildiği bir ortamda daracık bir alanda yürümek zorunda kalan vatandaşlar çoğu zaman bir anda belirlenen motosikletler nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Özellikle elektrikle çalışan ulaşım araçlarının sessiz çalışması nedeniyle çoğu zaman ufak tefek kazalar meydana geliyor. İşgaller nedeniyle sıkışan kaldırımlarda vatandaş nasıl yürüyeceğini şaşırıyor.

“Çoğu zaman ana yolları kullanmıyorlar”
Motosiklet ve bisikletler yüzünden kaldırımda yürümekte zorluk çektiklerini belirten vatandaşlar, “Emniyet ve zabıta ekiplerimiz kaldırımları işgal eden motosikletlere bir çare bulsunlar. Hem park yapıyorlar hem de yol olarak kullandıkları için rahat yürüyemiyoruz. Özellikle bebek arabası ile giden aileler bu gibi durumlarda çok sıkıntı yaşıyor” dedi.

Paket taşımacılığı ile sayıları arttı
Koronavirüs nedeniyle müşteri içeri alamayan lokanta gibi işyerleri paket taşımacılığı ile çalışmaya başlayınca kaldırımlarda sık sık motosikletler görünmeye başladı. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde teslimatı hızlı yapmak isteyen kuryeler kaldırımlara yönelince büyük sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle Açıksu, Sarayönü ve Haşimiye gibi kalabalık yerlerde büyük sıkıntılara neden oluyor.

Motosiklet ve esnaf işgallerine tepki gösteren bir başka vatandaş ise, “Esnaf tarafından işgal edilmiş olan dar kaldırımlarda bir de motosiklet sürücüleri kullanılınca yolda sıkışıyoruz. Bazı motosiklet kullanıcıları kaldırımda hız bile yapıyor. Yayaları tehlikeye sokan bu sürücülere gerekli işlemlerin ve uyarılmaların yapılmasını istiyoruz.” dedi

Mehmet Küçük / Urfa Değişim