'Kamunun malını en doğru şekilde harcamaya çalışıyoruz'

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yapılan çalışmalar ve projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yerel Yönetimler Toplantısında Şanlıurfa için güzel sonuçlar elde ettiklerini belirten Beyazgül, "Kamunun malını kamuya en doğru şekilde harcamak için uğraşıyoruz" dedi.

Gazetecilerle bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, görev süresinde yapılan çalışmaları ve yapılacak olan projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıda, toplu taşıma ile ilgili bilgi veren Beyazgül, 57 adet son teknoloji ile donatılmış modern araçların alınacağını belirterek, trafiği rahatlatmak için mesai gözetmeden çalıştıklarının altını çizdi.

 

'Şanlıurfa trafiğini rahatlatmak için mesai gözetmeksizin çalışıyoruz'

Şanlıurfa trafiğini rahatlatacak köprülü kavşaklarda çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa’nın gelişimi için Büyükşehir Belediyesi teknik kadrolarımızla çalışmalarımıza başladık. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana gerek teknik kadrolarımız ile gerekse Büyükşehir Belediyesi yönetim kadrolarımızla Şanlıurfa’nın sorunlarını tek tek masaya yatırdık. Şanlıurfa trafiğinin rahatlaması adına Karakoyun köprülü kavşağın ile ilgili protokol yaparak bölgenin alt yapı ve asfaltlama çalışmalarını tamamladık. Aynı şekilde Karayolları Genel Müdürlüğümüzün ihaleye verdiği Çevik Kuvvet katlı köprülü kavşağı için Bakanlığımız ile görüşmelerimiz çok olumlu geçti ve çalışmaların hızlandırılması için söz almıştık. İnşallah ilerleyen günlerde Kuzey-Güney yönünde geçişler açılacak. Hamd olsun ki çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor ve Şanlıurfa trafiğini rahatlatacak olan iki köprülü kavşağımızın çalışmaları çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Aynı şekilde gerek yeni yerleşim yerlerinde gerek,  ilçelerimizde gerek ise kırsal mahallerde önceden planladığımız asfaltlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezinde aynı anda 10 bulvarın yapımını sürdürürken bir yandan da kırsalda beton yol ve stabilize çalışmalarımız devam ediyor. Karaköprü Abdulkadir Badıllı Bulvarında çöken yol ile ilgili vatandaşlarımızın taleplerini anında değerlendirerek vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 24 saat içerisinde talimatlar vererek çalışma başlattık. Şanlıurfa’mız için hayati öneme sahip olan oto galericiler ve Meslek sitelerinin yollarını ve alt yapısını Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz. Şanlıurfa’nın yoğun olarak kullandığı bu alanları kısa sürede tamamlayarak esnafımızın oraya taşınmasını sağlayacağız, amacımız Şanlıurfa trafiğinin rahatlatılması” diye konuştu.

 

'Kale eteği projesi ile 283 konut ve 17 iş yeri kamulaştırılıyor'

Kale eteğinde 32 bin 100 metrekarelik alanda fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını belirten Beyazgül, "Seçim çalışmalarımızda da çokça uğradığımız bir yerdi Kale Eteği. Buradaki hemşerilerimiz gayet sakin bir şekilde bugünü beklediler. İnsanlarımızın içerisinde bulundukları evlerin kayma ihtimali var. Bunun için öncelik olarak bu konuyu ele aldık. Biz her zaman 'halkımızın talebi bizim projemizdir' dedik. Halkımızın talepleri doğrultusunda buranın ilk sırada olması gerektiğine karar verdik. Evler gayet kötü. Buradaki insanımız 'evimiz her an kayabilir' korkusu ile yaşıyor. Burası ile ilgili çalışmayı bitirdik. Göreve geldiğimizin ilk haftası arkadaşlarımıza talimat verdim. Alt yapı çalışmalarını, zeminde mülkiyet çalışmalarını, üst yapı çalışmaları tamamlandı ve Meclisimiz de kamulaştırma kararını aldı. Buradaki herhangi bir vatandaşımız 'Evet, ben artık paramı alayım. Buradan çıkayım' dediği zaman gelip paralarını alabilirler. Evlerini teslim ederler ve bizler de onların geleceği için çalışmamızı tamamlamış olacağız" dedi.

 

'Şanlıurfa’mız için çok güzel sonuçlar elde ettik'

"Göreve gelir gelmez Şanlıurfa’nın altyapı, üst yapı, turizm potansiyeli üzerine çalışmalar hazırlayarak projelerimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunma imkânı bulduk." diyen Zeynel Abidin Beyazgül, "Ankara’da kaynak arama ve proje takibi için birçok ziyaretlerimiz oldu ve hamd olsun ki Şanlıurfa’mız için çok güzel sonuçlar elde ettik. Bununla birlikte geçtiğimiz gün Şanlıurfa’mız Yerel Yönetimler Bölge toplantısına ev sahipliği yaptı. Bu Şanlıurfa’mız için bir şanstı ve bizler bunu ilçe belediye başkanları arkadaşlarımız ile çok güzel yönettik. Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin girişimleri ile Şanlıurfa’mıza gelen ilgili Bakan yardımcılarına sorunlarımızı, taleplerimizi iletme imkânı bulduk. Şanlıurfa’mızı daha iyi yerlere taşıyacağımız projelerimizi Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye anlatarak desteklerini talep ettik o da sağolsun ilgili Bakanlıkları arayarak taleplerimizi iletti, randevular aldı. Bizler de ilerleyen günlerde Ankara’ya ziyaretler düzenleyerek Şanlıurfa’mız ile ilgili önemli projelerimizi birlikte görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

 

'Şeffaf belediyecilik ilkesi ile hareket ediyoruz'

Şeffaf belediyecilik ilkesi ile hareket etmeye devam edeceklerini belirten Başkan Beyazgül, “Tasarrufu önemsiyoruz ve bu konuda önemli adımlar attık. Göreve geldiğimizde ilk olarak Büyükşehir ile ilgili nasıl tasarruf edebiliriz diye sorduk. Mevcutta bulunan araç filomuzda azaltmaya gitmek oldu. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesinde ihale sürecini değiştirerek tek çatı altında ihale sürecini getirdik ve bunları denetleyen bir mekanizma yaptık. Bizler şeffaf belediyeciliği önemsiyoruz ve kamunun malını kamuya en doğru şekilde harcamak için uğraşıyoruz. ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzde aynı şekilde kendi enerjimizi kullanmak için bir yandan GES sistemlerine bir yandan da ilgili kurumumuzla tarife değişikliğine giderek büyük bir tasarruf sağladık” sözlerine yer verdi.

 

'57 tane son teknoloji ile donatılmış modern yeni araç alacağız'

“Ulaşımda ve toplu taşımada standartları yükselteceğiz” diyen Başkan Beyazgül, “Büyükşehir Belediyesi olarak toplu taşımada ve ulaşım konularında birçok ödüle layık görüldük. Toplu taşıma araç filomuzu geliştirmek için 57 tane son teknoloji ile donatılmış modern yeni araç alacağız ve bunun ile birlikte yeni yerleşim yerlerine seferler başlatarak vatandaşlarımızın toplu ulaşım kalitesini yükselteceğiz. Trafik izleme merkezimizde anlık değerlendirmeleri yaparak yoğunluğun yaşandığı bölgelere anında ek seferler düzenleyeceğiz. Bizler ulaşım konusuna çok önem veriyoruz. Aynı şekilde Çocuk Trafik Eğitim Parkımızın yapımı hızlı bir şekilde ilerliyor. Buradaki amacımız da çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren trafik eğitimini uygulamalı bir şekilde alması” ifadelerini kullandı.



'Yeşil bir Şanlıurfa hayali kuruyoruz'

Yeşil bir Şanlıurfa hayali kurduklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Şanlıurfa kent merkezinde vatandaşlarımızın rahat bir nefes alabilmesi için yeşil alan projelerini önemsiyoruz. Bu kapsamda GAP Vadisi 4. etap çalışmalarının tamamlanması için gerekli talimatları verdik. Yeşil ile iç içe olan bir Şanlıurfa için mevcut yeşil alanlarımız az ve bununla ilgili yeni çalışmalar başlatarak bizim dönemimizde Yeşil bir Şanlıurfa hayali kuruyoruz. Şanlıurfa bilindiği üzere Peygamberler Şehri, bizler de bu değeri gün yüzüne çıkartmak için paydaş kurumlar ile çalışmalar başlattık. Şu anda Eyüp Nebi Camisi ve Külliyesi projesi tam hız ilerliyor ve burası tamamlandığı zaman inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olacak. Biz Şanlıurfa’yı topyekûn bir şekilde kalkındıracağız tarihi potansiyelimizin farkındayız ve Allah’ın izni ile Kale eteği kamulaştırması, Kızılkoyun mağaralarındaki 35 yapının yıkılması, eski tarihi sokaklarımızın ve evlerimizin restore edilmesi ile bu değerler gün yüzüne çıkacak." sözlerine dikkat çekti.

 

'Sosyal belediyeciliği, gönül belediyeciliği ile birleştireceğiz'

Beyazgül, "Şanlıurfa’da yaklaşık 2 milyon vatandaşımız var ve bu tarihi ile şanla dolu olan şehrimizin Büyükşehir Belediye Başkanı olmak gurur verici. Vatandaşların talepleri bizler için önemli, çalışmalarımızı ibadet aşkı ile yapıyoruz. Bizler istişareye önem veren bir belediyecilik anlayışı getirmek istiyoruz bu yüzden Şanlıurfa’mızda yapılacak olan etkinlikler ve çalışmalar öncesi Büyükşehir Belediye kadrolarını Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya getirerek yapılacak olan çalışmaların anında cevaplanması için çalışıyoruz.” şeklinde ifade etti.

Bülent Karaca / Urfa Değişim

kale eteği projesi kamunun malını en doğru şekilde harcamaya çalışıyoruz Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı zeynel abidin beyazgül cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan