Kan davası barışla sonuçlandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 8 yıl önce 1 kişinin ölümüne ve 6 kişinin yaralanmasıyla başlayan kan davası yörenin kanaat önderlerinin araya girmesiyle düzenlenen barış yemeği ile son buldu.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde Köran ve Samatay aileleri arasında 8 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle 1 kişinin ölümüne ve 6 kişinin yaralanmasıyla iki aile arasında başlayan kan davası Kanaat önderi Avukat Velid Aba ve Muzaffer Aba’nın araya girmesi ile son buldu. Her iki ailenin de barışa olumlu cevap vermesi üzerine Viranşehir ilçesinde barış yemeği düzenlendi.

Düzenlenen barış yemeğine Viranşehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Dereci, yörenin önde gelen kanaat önderleri ile her iki ailenin mensupları katıldı.





Kuran-ı Kerim tilavetinin okunduğu törende Kanaat önderi Şeyh Hikmet Aydın’ın okuduğu duanın ardından her iki ailenin büyükleri el sıkışarak kan davasına son verdi. Avukat Velid Aba’nın öncülük ettiği Kaymakam Dereci ve Kanaat önderleri Hasan Ayaz ile Sınan Bugeç,  destek verdiği barış yemeğinde misafirlere yöresel yemek ikram edildi. 

Bölgenin kanayan yarası olan kan davasına son verilmesi için yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu belirten Viranşehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Dereci, “Bugün burada toplanan vatandaşlarımız İslam’ın gereğini yerine getiriyorlar. Bölgenin kanayan yarası olan kan davasına son verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı barış yemeğinde konuşan Kanaat önderi Avukat Velid Aba, bölgenin barışa ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi.

“Bu duyarlı insanlar için çok önemli bir gün ve önemli bir andır. Küçük bir olayın istenmeyen olaylara sıçradığını görüyoruz. Köran ve Samata aileleri arasında gerçekten bir trafik kazası şeklinde gerçekleşen olaya son vermek için toplandık. Bölgedeki kanaat önderlerinin çabalarıyla gece gündüz çalışarak her iki aileyi bir araya getirdik. Bölgede barışa çok ihtiyacımız var hele böylesi günlerde daha da çok ihtiyacımız var. Bu bölgede yapılan barışlardan insanlarımız asla dönmemişlerdir ve yaptıkları barışa sahip çıkmışlardır” dedi.