'Kan Merkezini bölge haline getireceğiz'

TAKİP ET

Geçtiğimiz haftalarda şube seçimlerini gerçekleştiren Türk Kızılayı Şanlıurfa Şube Başkanlığına seçilen Op Dr. Ahmet İnan, kan merkezini bölge haline getirmek ve yapılan yardımları insanları rencide etmeden gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Kızılay Şanlıurfa şube Başkanı Op. Dr. Ahmet İnan, çalışmalar ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İnan, Türk Kızılayı Şanlıurfa Şubesinin önceliklerinden bahsederek yapılacak olan çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra resmi kurumlarla irtibatlı bir şekilde çalışacaklarını ve Şanlıurfa'da bulunan ihtiyaç sahiplerine daha kaliteli yardım hizmetlerinde bulunacaklarının altını çizdi.



'Öncelik Kan Merkezi Laboratuarı' 

Şanlıurfa Kızılayı şube seçimlerinin büyük bir katılımla geride kaldığını söyleyen Başkan İnan, Şanlıurfa'da Kızılay Kan Merkezi tarafından toplanan kanların analizlerinin yapıldığı bir laboratuar için girişimlerde bulunacaklarının altını çizdi. İnan, “Geçtiğimiz Benim Kızılay Şube Başkanı seçilmemle yeni bir yönetim kurulu seçildi. Türk Kızılayı ülkenin en prestijli sivil toplum kuruluşudur. Şanlıurfa'da Kızılay’ın şimdiye kadar birçok hizmetleri yapılmıştır. Fakat bizim ana gayemiz Türk Kızılayı'nı Şanlıurfa'da misyonuna uygun en iyi şekle getirebilmektir. Bunun için evvela tabi ki Şanlıurfa şubeye bağlı kan merkezini bölge haline getirmek istiyoruz. Yani Şanlıurfa’dan alınan kan, yine burada analizi yapılsın, burada işlensin ve yine buradan biz bu kanı ilgili olan hastalara naklini gerçekleştirelim. Bu konuda ilk gayemiz bu. Ayrıca Kızılay’ın bütün kitlelere ulaşabilmesi noktasında geçlik ve kadın kollarıyla bir koordineli çalışmamız lazım. Hemen hemen Şanlıurfa içerisinde yardıma muhtaç, mağdur olan insanların bizatihi evlerine kadar gidilerek gerekli yardımın Kızılay genel merkezimizin bizlere göndermiş olduğu gerek gıda yardımı, gerek temizlik yardımı, gerekse de giysi yardımı konularında faaliyetlerimizi arttırarak sürdürmek istiyoruz.” dedi.



Sertifikalı ilk yardım kursu

Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Dr. Ahmet İnan, ilk yardım konusunda vatandaşların eksiklerini bildiklerini ve Kızılay olarak sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenleyecekleri bir eğitim programı çerçevesinde vatandaşlara yönelik sertifikalı eğitimler verilmesine yönelik girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Başkan İnan, “Bunun ötesinde halka bir ilk yardım bilinci örneğin sokakta düşen bir insana nasıl yaklaşılır, nasıl müdahale edilir bunun için sertifikalı bir eğitim kampanyasını başlatmak niyetindeyiz. Tabi ki Kızılay tek başına bütün bunları yapabilmesi için diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da koordineli çalışmak zorunda. Aynı zamanda tabi ki Valiliğin, belediyelerin, üniversitemizin ve basınımızın da bu konuda bizlere destek vermesi gerekiyor. Yani sonuç olarak Şanlıurfa'da Türk Kızılayı'nın en etkin biçimde faaliyet göstermesi için çaba sarf edeceğiz.” diye konuştu.



'İhtiyaç sahipleri mağdur ve rencide edilmeyecek'

Şube Başkanı İnan, Kızılay tarafından yapılan yardımlar konusunda ihtiyaç sahiplerinin asla mağdur ve rencide edilmeyeceğini belirterek şöyle konuştu: “Özellikle Ramazan aylarında gıda yardımı yapmayı sürdüreceğiz. Okullarda Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği çerçevesinde giyim yardımı mutlaka devam edecek. Fakat bütün bu yardımlar yapılırken, en önemli noktamız asla yardımı alan kişi rencide edilmeden, deşifre olmadan yardımlar yapılacaktır. Devletimiz büyük bir devlettir. Türk Kızılayı büyük bir kuruluştur. Kızılay’ın yardımları sadece Türkiye içerisinde değil, bugün dünyanın 40 ülkesine Türk Kızılayı, hem Türk Bayrağını hem de Hilal-i Ahmer’i yani Kızılay bayrağını dalgalandıran en önemli kuruluşlarından birisidir. Biz de bu misyona uygun olarak Şanlıurfa'da bize düşen görevi yönetim kurulumuz ve halkımızla birlikte yapmayı planlıyoruz.”



Bülent Karaca / Urfa Değişim Gazetesi



kan merkezi op dr. ahmet İnan türk kızılayı Şanlıurfa Şube başkanlığı haberler Şanlıurfa son dakika