Kanal İstanbul'un cüzi parası GAP'a yetecek

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Şanlıurfa'da Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu. Yeneroğlu, 'Kanal İstanbul'un çok cüzi bir miktar parasıyla GAP projesinin tamamlanmasına yetecek' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Yeneroğlu, “35 milyar lira mal olacak Kanal İstanbul projesinin çok cüzi bir miktarı 29 milyar lira ile GAP projesine bitirmek için kullanılsaydı, şu an GAP projesi bitirilmiş olacaktı. Çiftçilerimiz ekonomik olarak desteklenmelidir.” dedi.

“SULAMA SORUNUNUN MUTLAKA ÇÖZECEĞİZ”

Yeneroğlu, “Tarıma genel olarak ayrılan bütçeye baktığımızda, sadece son üç aya baktığımızda döviz korumalı mevzuatı hesaplarına iktidarın harcadığı para aşağı yukarı 35 milyar lira. Ülkemizi tüm tarımına ayırdığı para 29 milyar lira. Tarım konusu özellikle bölgenin çok ciddi meselesidir. Urfa ve Mardin dediğimiz zaman ilk akla gelen DEDAŞ sorunu ve sulama sorunudur. Bunları bizler detaylı bir şekilde DEVA Partisi olarak çalıştık. Tarım eylem planımızda da çok ayrıntılı bir şekilde yer verdik. Özellikle bölgenin en temel sorunu olan sulama sorununun mutlaka çözeceğiz. GAP DAP projeleri kapsamındaki bütün alt yapı yatırımlarını öncelikle bitireceğiz.

“ÇİFTÇİLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ ÇALIŞMALARDA HAZIRLADIK”

Sadece şu üç ayda, birkaç yüz bin sermaye sahibi insana döviz karşısında, yanlış politikalar sebebiyle, yanlış faiz politikaları nedeniyle birkaç yüz bin kişiye ayrılan para Türkiye’de tarım sektörüne ayrılan paraya göre çok daha fazladır. Çiftçilere ekonomik olarak ciddi destek sağlanmalı. Ziraat Bankası, çiftçinin bankası olmaktan çıkmış durumda. Alakasız projelere o paralar aktarılıyor. Çiftçilerimiz çok ciddi desteklenmesi gerekiyor. Tarımda insanlar önünü göremiyor. Eylem planımızda çiftçilerle ilgili önemli çalışmalarda hazırladık” dedi.

ÇİFTÇİYE ÖTV’SİZ MAZOT VERECEĞİZ

Tarım alanında da gerçekten neyin ekilip ekilmemesi konusunda çalıştıklarını söyleyen Yeneroğlu, “Ülkede ciddi bir kapasite var ve bu kapasite çalıştırılmıyor. Çiftçileri ciddi manada destekleyeceğiz
Çiftçilerimizin çok ciddi manada desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle çiftçiye ÖTV’siz mazot vereceğiz. Tabi ki şu anda tarım sektöründe insanlarımız önünü göremiyor. Tarım sigortası kapsamını genişleteceğiz. Yerli üretim, depolama pazarlama konularıyla ilgili de eylem planımızda çalıştık. Bu konuları uzman arkadaşlarımız çalışıyor” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON 600 BİN KİŞİ SORUŞTURMA GEÇİRİYOR

Türkiye’de ciddi şekilde hukuk sorunun olduğunu ileri süren Yeneroğlu “Sadece 4 yılda 1 milyon 600 bin kişi civarında terör örgütü üyeliğinden soruşturma geçiriyor. 84 milyon insanın 1 milyon 600 bin kişinin terör örgütü soruşturması var. Evet, biz bunları söylüyoruz. Bütün sorunların altında adaletsizlik var, hukuksuzluk var. ,bütün sorunların altında keyfi yönetim var. Hatta iktidar bunları kendisine gaye etmiş durumda. Bunlar ortadan kaldırılmadığı sürece ülkemize yatırım gelmez”

ODTÜ KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL

Ali Babacan’ın ODTÜ’de düzenleyeceği programın öğrenciler tarafından iptal edildiği iddiaları hakkında konuşan Yeneroğlu eylem yapan gençlerin iktidardan ders aldıklarını belirtirken sözlerine şöyle devam etti: “Oradaki mesele yanlış aktarıldı. Yapılan protesto plansızdı birkaç kişi tarafından organize edilmişti. Olayı şöyle anlatayım: Bizim eğitim politikaları başkanımız ile birlikte bir eylem planı çalışması yapılıyor.  Eylem planıyla ilgili bir fotoğraf çekelim dedik. Bunu üniversitede okuyan arkadaşlar duymuşlar ve Ali Babacanı üniversiteye sokmayalım diye bir tutum sergilemişler.

Genel başkanımızın vakti yoktu. Eğer vakti olsaydı. Giderdi orada eylem yapan öğrenciler ile oturur konuşurdu. Derdi ki yoksa biz yasaklara, insanların susturulmasına karşı değiliz. Sizin protesto hakkınızı savunuyoruz, neyse derdiniz gelin anlatın. Ali Bey’de baktı öğrenciler süreci uzatacak. Zamanı da yoktu. Ondan dolayı gitmedi.

Yoksa ODTÜ’ye giremem falan özellikle oraya sahiplenmeleri hatta belki eylem yapanlar iktidardan ders almışlardır. Bir yandan demokrasi mücadelesini veriyorsunuz. Bir taraftan artık iktidardan hangi dersi almışlarsa yasakçı bir anlayışla üniversitemize giremez şuraya giremez buraya giremez kimse kusura bakmasın o üniversiteye sadece Ali Babacan değil herkes girebilir. Bunu taktir edecek olanlarda kendini bilmez 3-5 marjinal gruplarda değildir. Ben orada eylem yapan arkadaşların da yönlendirildiğini düşünüyorum. Önümüzdeki zaman diliminde tekrar ODTÜ‘ye tekrar gideceğiz. Eylem yapan arkadaşlar ile tekrar bir araya geleceğiz. Sorunlarını dinleyeceğiz. Tartışacağız. Kaygıları olabilirler eleştirileri olabilirler hepsini dinleyeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.
 

deva partisi kanal istanbul Ziraat Bankası Yerli üretim