Kano yarışları ile 'Avrupa Spor Haftası' başladı

TAKİP ET

'Avrupa Spor Haftası' etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da canlı bağlantı katılımıyla Bozova Çatak mevkiinde start aldı.

Şanlıurfa'da "Herkes için ulusal spor ve sağlık günleri" sloganıyla Avrupa Spor Haftası etkinlikleri start aldı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Avrupa Delegasyonunca "Herkes için ulusal spor ve sağlık günleri" sloganıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik İl Spor Müdürlüğü ev sahipliğinde 23-28 Eylül 2020 tarihleri arasında kutlanacak olan "Avrupa Spor Haftası" etkinlikleri bugün başladı.



Korona virüs kuralları çerçevesinde kutlanacak olan "Avrupa Spor Haftası" kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle, her yaştan ve statüden bireyi bir araya getiriyor. 



"Herkes için ulusal spor ve sağlık günleri" etkinlikleri kapsamında proje paydaşları işbirliğinde spor ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturucu çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.



Etkinlikler 23 Eylül'de Bozova Çatak'ta kano ile başladı. Türkiye'de eş zamanlı olarak start alacak olan etkinliklerin ilki Şanlıurfa'da Bozova ilçesinde Çatak Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. 

Etkinlikte Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, milletvekili Mehmet Ali  Cevheri, Bozava Belediye Başkanı Süphi Aksoy birer konuşma yaparak sağlıklı spor için herkesi spor yapmaya davet ettiler.



Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa'da sporun yaygınlaştırılması sağlıklı yaşam ön plana çıkarılması için gençlere yönelik spor faaliyetlerinin bundan sonraki süreçte devam edeceğini, spora çeşitli yatırımlar yapılacağını ve Atatürk Barajı çevresinde gençlik kampı oluşturmayacağını söylediler. Vali Erin ve Başkan Beyazgül, Bozova'ya Kapalı Spor Salonu yapılması noktasında Bakanlıkla irtibatta olduklarını ve herkesi bu noktada özellikle de gençlerin spora yoğun bir şekilde katılımları noktasında ellerinden gelen tüm hizmetleri sunmaya çalışacaklarını belirttiler.



Hafta boyunca devam edecek olan diğer etkinlikler, 26 Eylül 2020 Saat 06: 00'da Kasaptaşı Parkında Koşu, 27 Eylül 2020 Saat 08: 00'da DSİ-Göbeklitepe arasında Bisiklet Turu, aynı gün içerisinde saat 16: 00'da Cumhuriyet Parkında Şenlik ve 28 Eylül 2020 Saat 17: 00'da ise GAP Vadisi'nde satranç turnuvası düzenlenecek.



 



Etkinliğe milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Vali Abdullah Erin, Bozova kaymakamı, Bozova Belediye Başkanı, Şanlıurfa Gençlik ve Spor il müdürü ve çok sayıda vatandaş katıldı.