Kapaklı Pasaj muamması sürüyor!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden dolayı hasar gören Kapaklı Pasajı yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Etrafı güvenlik şeritleriyle çevrilen pasajın içerisine herhangi bir esnafın dükkânlarına girilmesine izin verilmiyor.Daha önce de yıkılması beklenen fakat esnafın yoğun baskısından ve yapılan kolon sağlamlaştırmadan dolayı Kapaklı Pasajın yıkılması bir süreliğine rafa kaldırıldı.

Şubat ayının 6.günün de Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili ciddi şekilde etkileyen deprem Şanlıurfa’da da birçok yapıya ciddi şekilde zarar verdi.
Yaklaşık 500 esnafın evine ekmek götürdüğü Kapaklı Pasajın hasar görmesi ve yıkılma riskiyle karşı karşıya kalması esnafları mağdur ediyor.

ESNAFIN UMUDU SİYASETÇİLER Mİ OLDU?

Şanlıurfa’da yaşanan birçok sorunun çözüm noktası haline gelen siyasetçilerin Kapaklı Pasajın yıkılmaması veya esnafın mağdur edilmemesi için ne yapacakları şimdiden merak konusu oldu.

İLK ZİYARET BAŞKAN MOĞUL’DAN

Kapaklı Pasajın  boşalttırılması ve etrafını şeritler ile çevrilmesinden sonra pasaj esnafının ne yapacağı dükkânlarının yıkılıp yıkılmaması konusunda bilmece sürerken pasaj esnafının gözü hasar tespiti için gelecek olan ekibin vereceği karara odaklandı.

Bu sabah Kapaklı Pasaja gelen deprem hasar tespit ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından pasaj hakkında vereceği karar merak konusu olurken bugün öğle saatlerinde Kapaklı Pasaj esnafına beklenmedik bir ziyaret gerçekleşti.

Ak Parti Şanlıurfa Eyyübiye ilçe Başkanı Mehmet Moğul, Kapaklı Pasaj esnafına ziyarette bulunarak devlet olarak esnaf için en doğru kararı vereceklerini söyledi.

Kapaklı Pasajın Şanlıurfa’nın en önemli siması olduğunu dile getiren Başkan Moğul  “Şanlıurfamızın en önemli simgelerinden biri olan Kapaklı Pasajı esnafımızı ziyaret ederek onların sorunlarını dinledikEsnafımızın bu sıkıntılı süreçte herhangi bir mağduriyet yaşamaması için elimizden gelenin en iyisini yapma şuuru ile gerekli kurumlarımızla iletişim halindeyiz. Rabbim Devletimizi ve Milletimizi var eylesin. “ şeklinde Kapaklı Pasaj esnafına umut dağıttı.

Moğul kapaklı pasajı