Kar: Türkiye'nin önemli sorunları var

TAKİP ET

Köklü Değişim Medya Koordinatörü Mahmut Kar, siyasi kamplaşmanın arttığına vurgu yaparak, bu durum kırgınlıklara sebep olduğunu söyledi.

Türkiye’nin başlıca sorunlarını değerlendirmek ve çözüm için ilgili yerlerle görüşmek için Şanlıurfa’ya gelen Köklü Değişim Medya Koordinatörü Mahmut Kar, siyasi ayrışmaya vurgu yaptı.

Şanlıurfa’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Kar, siyasi kamplaşmanın insanları birbirine kırdırdığını kaydetti. Türkiye’nin önünde çok ciddi sorunların olduğunun altını çizen Kar, burada yaptığı açıklamada, “Şimdi yeni bir sürece başlıyoruz. Pandemi, koronavirüs bizden yavaş yavaş uzaklaşıyor. İnşallah Rabbim daha da işlerimizi kolaylaştırır. Bu vesileyle biz Urfa’ya bir ziyaret gerçekleştirelim dedik” dedi.

“EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN BİRİ KÜRT MESELESİ”
Kar, burada yaptığı açıklamada, Kürt meselesinin önemine vurgu yaparak, “Türkiye halkının sorunlarını, oradaki medyayla, sivil toplum kuruluşlarıyla istişare edelim, konuşalım dedik. Türkiye’de çok ciddi sorunlar var. En önemli sorunlardan bir tanesi Kürt meselesi. Biz, Köklü Değişim olarak Haziran sayımızı bu meseleye ayırdık. ‘Kürt meselesi ve çözüm arayışları’ diye bir başlık attık, kapak attık. Adalet, Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesi. İşsizlik, ekonomik kriz, siyasi partiler arasında yaşanan birçok kavgalar, kargaşalar ciddi sorunlar” diye konuştu.

“İŞSİZLİĞE KARŞI ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ”
Kar, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bu meselelere ilişkin İslami kesimin, Müslümanların, bizlerin bir sözü olmalı. Türkiye halkı yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke ve bu meselelerde Müslümanların bir sözü olmalı. Kürt meselesine yönelik, terör sorununa köklü bir çözüm olmalı. Biz bununla ilgili köklü bir çözüm ortaya koyuyoruz. Bu meseleyi görüşmelerimizde dillendiriyoruz. Adalete ilişkin bir çözüm ortaya koymalıyız. Hukuksuzluklara yönelik bir çözüm ortaya koymalıyız. İşsizliğe yönelik, ekonomik krize yönelik bir çözüm ortaya koymalıyız. Siyasi kamplaşma Türkiye’de ciddi anlamda insanları birbirine kırdırıyor maalesef. İki kutuplu bir halk oluşturuluyor. Birbirine düşman, siyasi partiler birbirine düşmanlaştırılmış iki kutup üzerinde siyasi rant elde ediyorlar. Dolayısıyla Türkiye’de yeniden huzuru, adaleti, refahı, İslam kardeşliği çatısı altında insanları yeniden nasıl bir birleştirebiliriz? Nasıl insanları yüzyıl önceki kardeşlik içerisinde yaşamalarını sağlayabilecek köklü çözümler ortaya koyabiliriz. Bu meseleleri konuşmak ve istişarelerimizi yapmak için Urfa’ya ziyaret gerçekleştirdik. Bu kapsamda bugün Urfa’da yarın Diyarbakır’da bazı ziyaretlerimiz, programlarımız olacak. Rabbim inşallah hayırlara vesile kılsın.”

Abduselam Yavuz / Urfa Değişim