Karadağ: Mağdur edebiyatı yapıyorlar

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yağan yağmur sonrası Köprülü Abide Kavşağı göle dönerken olay yerine incelemelerde bulunmak üzere gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kavşakta çalışmayan hidroforlar yüzünden suların tahliye edilmemesini protesto eden vatandaşlar tarafından yuhalandı.

14 Mart’ta akşam saatlerinde etkili olan yağışlar Şanlıurfa’yı adeta etkisi altına aldı. Köprülü Abide Kavşağı’nda yakınları suyun altında olan bir grup Başkan Beyazgül’e tepki gösterdi.

Yaşanan arbedenin olduğu tarafta bulunan CHP Şanlıurfa milletvekili Aziz Aydınlık, CHP il başkanı Ferhat Karadağ ve CHP Genel Merkez Ankara Kurultay Delegesi Ahmet Budak tarafında da kısa süreli gerginlik yaşandı.

Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi “CHP Genel Merkez Ankara Kurultay Delegesi Ahmet Budak’ın henüz itfaiye erlerimizin mücadelesi sürerken ve vatandaşlarımızın canı için uğraş verilirken şahsıma yaptığı fiili saldırısını kınıyorum.”

“ÇALIŞMAYI DURDURUP GÖRÜNTÜ VERMEK İSTEDİ, VATANDAŞTA TEPKİ GÖSTERDİ”

Söz hakkı doğan CHP Şanlıurfa heyeti adına açıklamalarda bulunan CHP İl başkanı Ferhat Karadağ “Saldırı yapıldı mı yapılmadı mı tam bilmiyorum ama banma göre bu da bunların uydurmasıdır. Başarısızlıklarını başka insanlara iftira atarak ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Bizim gördüğümüz Zeynel Bey dün geldi ve burada çalışmaya durdurarak görüntü vermek istediler vatandaşlar da ‘Canımız burada suyun altında biz burada açıklamalarınıza mı göz yumacağız diyerek yuhalamaya başladılar.” dedi. 

“BUNLARIN YAPTIKLARI TAMAMEN İFTİRA VE İHMALKÂRLIK”

Daha sonra sözlerine şu şeklide devam eden Başkan Karadağ “Bunların yaptıkları tamamen iftira ve ihmalkârlık siz gerçeklerden kaçamazsınız yerel yöneticiler, yerel idareciler bu memleket siz bir büyükşehir 13 ilçe belediyesi verdi kimisini aldınız kimisine kayyım atadınız burada yaşanan her şey sizin utancınız. Utanmanız varsa eğer” diyerek sert sözler kullandı.

 “DEPREMDEN KALAN MOLOZLARI TEMİZLEMEDİLER DİYE BU FELAKETİ YAŞADIK”

Daha depremi atlatamamışken birde sel felaketi yaşadık fakat ben bu sel felaketini tamamen ihmal karsızlığa bağlıyorum. Valilik günler öncesinde biliyorsunuz uyarmıştı gerek vatandaşımızın gerek idarecilerimizin gerekli tedbiri almalarını söylediler. Ne yazık ki vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi yaralarını kendileri sardılar. Yerel yöneticilerimizin hiçbiri önlem almamıştı. Drenaj hattını hiçbir kanalizasyon borusunu biliyorsunuz depremde biriken enkaz ve moloz parçaları giderleri tıkattı. Zahmet edip giderleri temizleselerdi bugün bu acı durum yaşanmazdı.” İfadelerini kullandı.

Kader Topal / Urfa Değişim

Şanlıurfa Köprülü Abide Kavşağı