Karaköprü'de yılan hikayesine dönen mezarlık hikayesi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın en modern ilçesi olan Karaköprü'de mezarlık sorunu bir türlü çözüme ulaşmadı.

Haber Mehmet KIRVAR Ali Gök ,Ahmet Güzel, Nihat Çiftçi ve Metin Baydili gibi isimlerin Belediye Başkanlığı yaptığı Karaköprü ilçesinde bir türlü yapılmayan mezarlık sorunu adeta yılan hikâyesine döndü.

Ali Gök tarafından şuan ki Faruk Çelik Tesislerinin olduğu yerde yapılması planlanan mezarlık daha sonra ki belediye başkanı Ahmet Güzel tarafından uygun görülmeyip Güllübağ Mahallesinde 48 dönümlük yer olarak gösterildi.

Ahmet Güzel tarafından gösterilen 48 dönümlük arazi encument kararıyla onayladıktan sonra Ahmet Güzel’den sonra Karaköprü Belediye Başkanı olan Nihat Çiftçi tarafından etrafı kara taşlar ile çevrildi.

Görkemli bir merasimle Nihat Çiftçi tarafından kara taşlarla çevrilen mezarlık yeri daha sonra tekrar iptal edilerek yeni mezar yeri olarak şuan ki Yeni Asri Mezarlığı olarak gösterildi.

Şuanda Karaköprü’de bulunan Karaköprü Aile Mezarlığı ise yol genişletme sebebiyle taşınması gündeme geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlığın içine asılan pankartta ““Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Balıkayağı’nda yapılacak olan köprülü kavşak dolayısıyla Karaköprü Aile Mezarlığının tamamı Yeni Asri Aile Mezarlığına taşınacaktır.”Karaköprü ilçesinde yapılması gündemde olan Balıkayağı Kavşağının yapılmasından dolayı kaldırılması  gündeme gelen Karaköprü Aile Mezarlığı Karaköprülüler tarafından tepkiyle karşılandı.

Tepkilerini Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili’yi arayarak gösteren Karaköprü  sakinleri pankartın kaldırılmasını istedi.

Metin Baydili’nin talimatıyla Karaköprü Aile Mezarlığına asılan pankart Karaköprü Belediyesi Zabıta ekipleri tarafınca söküldü.

Konuyla ilgili tepki gösteren 2014/2019 Şanlıurfa / Karaköprü Belediyesi Meclis Üyesi  2015/2018 Belediyesi Başkan Yardımcısı Müslüm Topal şunları söyledi.”Karaköprünün Nüfusu 300,000 ve Planlanan Nüfus 1,000,000 ve hal böyleyken Büyükşehir Belediyesi Böyle Bir İlçeye Yeni Bir Mezarlık Tahsis Etmeden mevcut aile mezarlığını Taşıması Akıl Tutulmasından İbarettir.Yeni Mezarlık Yeri Tahsil Edilmeden Mezarlığın Taşınmasına Karaköprülü Vatandaşlar İzin Vermeyecektir.”

 

Karaköprü Belediye Sondakika