Karaköprü İlkokulu Avrupa'ya açıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bulunan Karaköprü ilkokulu 'Avrupa Birliği Erasmus KA229 Projesi' kapsamında Avrupa'ya açıldı.

Karaköprü ilkokulu Avrupa Birliği Erasmus KA229 projesinde “Stories and storytelling”  “Öyküler ve öykülerimiz”  adı altında 4 ülkeye ev sahipliği yaptı.

Öğrencilerin dijital okuryazarlık becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek ve farklı kültürel mirasın kendi çevreleri üzerinde etkisi hakkında farkındalık yaratmak amacıyla yazdığı projeye İtalya, Makedonya, Hırvatistan ve Yunanistan’ı ortak etti.



4 – 8 Kasım tarihleri arasında ülkemize gelen 4 farklı ülkenin öğretmenleri kendi ülkelerinin tanıtımını yaparak, edebiyatları, tarihleri  ve eğitim modelleri hakkında sunum yaparak Türkiye hakkında da bilgi topladılar.

 

Kültürel mirasın kuşaktan kuşağa aktarılmasının en önemli unsurunun “öyküler” olduğuna dikkat çeken okul müdürü ve aynı zamanda projenin koordinatörü Sinan Kanat ”Bu proje ile hem öğrencilerimizin okuma ve yazma becerileri geliştirip hem de farklı kültürlere farkındalık oluşturacağız” dedi.

 

İtalya, Makedonya, Hırvatistan ve Yunanistan’dan gelen eğitim camiası ülkemizin sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri yerinde görüp farklı lezzetleri tatma fırsatı buldu.

 

Avrupa’dan gelen misafirler gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek 2.toplantının yapılacağı Makedonya’da buluşmak üzere ülkemizden ayrıldılar.

erasmus ka229 projesi karaköprü ilkokulu avrupa birliği Öyküler ve öykülerimiz stories and storytelling