Karaköprü'ye var da diğerlerine yok mu?

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Güneş Enerji Sistemleri (GES) projesi için Karaköprü Belediyesi'ne yer tahsis etmesi, Mecliste tartışmalara neden oldu. Meclis üyeleri, Karaköprü'ye yer tahsis ediliyorsa diğer ilçelere de eşit şekilde davranılmasını istedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinin beşinci oturumunda Büyükşehir Belediyesine ait Karaköprü ilçesi Aşık Mahallesi’nde bulunan 971 numaralı parselin taşlık vasıflı alanda, Güneş Enerji Sistemleri (GES) kurulmak üzere 25 yıllığına Karaköprü Belediyesi’ne tahsisi talep edildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Meclis üyeleri ise diğer ilçelerden talep edildiği halde yer tahsis edilmediğini belirterek bütün ilçelere eşit davranılması gerektiğini vurguladılar.

 

Yıldırım: Talep edildiği halde Çatak Tesisleri Bozova’ya tahsis edilmedi

Bahri Yıldırım, “GES için Karaköprü Belediyesi’ne tahsis edilecek alan Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Şanlıurfa’daki bütün ilçelerin ekonomik sıkıntıları var. Bu alanı Karaköprü Belediyesi’ne vermeyi planlıyoruz. Ancak Bozova’da yaklaşık 6 yıldır sürekli gündeme getirdiğimiz, Büyükşehir Belediyesinin elinde bulunan Çatak Tesislerinin Bozova’ya tahsisini istememize rağmen halen bu talebimiz karşılık bulmadı. Bu turistik tesis Bozova’nın kalkınmasını sağlayacak bir tesistir. Eğer Karaköprü ilçesine bu toleransı tanıyorsak, bütün ilçelere de tanımak zorundayız.” dedi.  

 



Kaplan: Suruç’taki park için yer tahsisinin mümkün olmadığı belirtildi

İsmail Kaplan, “Suruç’ta bulunan Süleyman Şah Parkı ile ilgili verdiğimiz önergeye cevap olarak Büyükşehir Belediyesine ait olan yerin başka kuruma tahsisinin mümkün olmadığı belirtilmişti. Ancak bakıyoruz Karaköprü Belediyesi’ne hiçbir bede alınmadan 25 yıllığına yer tahsisi oluyor. Biz GES’in projesine karşı değiliz. Ancak 25 yıllığına tahsis edilmesi konusunda çekimser kalıyoruz. Burada Büyükşehir Belediyesi de bu projeyi yapabilir.” diye konuştu.

 



Kaya: GES kurulmazsa burası 25 yıl boş kalacak

Sait Kaya, “Zaten GES projesi için bu alanı ŞUSKİ’ye tahsis etmiştik. Bu tahsis sırasında Karaköprü ilçesi sınırlarında bulunan bu alanda bunun karşılığında Büyükşehir Belediyemizin kendilerine yer tahsis etme talebi olmuştu. Kaldı ki burada GES yapılmazsa 25 bu alan 25 yıl boş kalacak. Orası boş kalacağına Karaköprü Belediyesi burada tesisini kuracak ve enerji ihtiyacını karşılayacak. Bu nedenle bu öneriye çekimser kalmak çok da doğru değil. Diğer ilçelerin de bunun gibi GES projeleri varsa onlar için de burada onay verelim.” şeklinde konuştu.

 



Kankılıç: 25 yıllık süreyi az buluyorum

Kamil Nazım Kankılıç, “Ben buranın tahsisi için önerilen 25 yıllık süreyi az buluyorum. Çünkü insanın ömründe bile 25 yıl çok kısa bir süredir. Bu kadar büyük bir projenin 25 yıldan daha fazla sürmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.  





Urfa Değişim

karaköprü’ye var da diğerlerine yok mu? Şanlıurfa büyükşehir belediyesi güneş enerji sistemleri (ges) projesi karaköprü belediyesi’ne yer tahsis ermesi aşık mahallesi’nde bulunan 971 numaralı parsel