'Karaköprü'yü talan edecekler de aynı sistemin devamıdır'

TAKİP ET

Karaköprü Bağımsız Belediye Başkan adayı Serhat Erdem, Saadet Partisi'ne gönderme yaparak, önceki belediye yönetimlerinin Karaköprü'yü talan ettiklerini ve bundan sonra talan edecek olanların da aynı sistemin devamı olduğunu vurguladı.

Karaköprü Bağımsız Belediye Başkan adayı Serhat Erdem, Saadet Partisi'ne gönderme yaparak önceki Belediye yönetimi ile aynı düşüncede olduklarını belirtti. Karaköprü'nün bugüne kadar seçilen belediye başkanları tarafından talan edildiğini vurgulayan Bağımsız aday Erdem, şu anda seçime giren muhalefet partisinin de aynı sistemin devamı olduğunu ve bunların da Karaköprü'yü talan etmeye devam edeceklerini ifade etti.

'Geçmişiniz temizse gelin tartışalım!'

Karaköprü Belediye Başkan adaylarına açık bir şekilde Karaköprü'nün sorunlarını tartışmayı teklif ettiğinin altını çizen Serhat Erdem, "Karaköprü'de belediye başkan adaylarına diyorum ki gelin bir televizyon programına çıkarak tartışalım. Halktan mı korkuyorlar? Eskiden farklı görüşteki liderler çıkıp televizyonda tartışırlardı. Geçmişiniz temizse çıkıp gelin tartışalım. Karaköprü'yü resmen talan ettiler. Bundan sonra talan edecek olanlar da aynı sistemin devamıdır. Değişim zıt kutuplarda olur. Şu anda Karaköprü'nün diğer adayları da aynı şekilde hareket edecekler. Bu nedenle biz bağımsız aday olarak yola çıktık. Kendi düşüncelerimizi ortaya koyduk. Biz çalışmalarımızda şeffaf olacağız. İhaleler televizyon aracılığıyla canlı yayında olacak. Meclis toplantıları halka açık halde yapılacak. Örnek belediyeciliği Karaköprü'den başlatacağız." dedi.



'Teleferik Projesi yerine ilçenin sorunları çözülebilirdi'

Karaköprü Belediyesi'ne gelen ödeneklerin boş yere heba olduğunu vurgulayan Serhat Erdem, "Biliyorsunuz Karaköprü'de 200 bin nüfus var. Nüfusa göre de belediyelere ödenekler gelir. Öyle uçuk projelerle ilçemizin parasını o kadar heba ettiler ki biz bunu defalarca belediye Meclisinde gündeme getirdik. Örneğin teleferik projesi gündeme geldiğinde 14 milyon maliyeti olduğunu öğrenince buna karşı çıkmıştık. Çünkü kırsal mahallelerimizin alt yapı sorunlarını, içme suyu ile ilgili sorunları, yollarla ilgili sorunları biliyorduk. 14 milyonu bu mahallelerdeki sorunlara harcamak istedik. Bu proje bir yıl sonra tekrar gündeme geldi ve bu defa maliyeti 35 milyon lira olarak belirlendi. Biz bunun önüne geçmek için defalarca soru önergeleri verdik. Maalesef Ak Parti'li belediyeler ilçemizi yönettiği için Meclis üyeleri olarak da fazla durumdalar. Mecliste bu gibi durumlara itiraz eden çok az kişiydik. Zaten itirazlara da yüzde 80 cevap vermiyorlardı. Sürekli kendi bildiklerini yaptılar." diye konuştu.

Haber: Murat Doğan / Urfa Değişim

karaköprüyü talan edecekler de aynı sistemin devamıdır karaköprü bağımsız belediye başkan adayı serhat erdem karaköprü ün bugüne kadar seçilen belediye başkanları bundan sonra talan edecek olanlar da aynı sistemin devamıdır