Karne sevincine kar engeli

TAKİP ET

Eylül 6'da başlayan 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk yarıyıl tatili 21 Ocak itibariyle Okullarda 2 haftalık yarıyıl tatili başladı. Kötü hava koşulları nedeniyle iki gün boyunca tüm kademlerde eğitime ara verilmesin ardından karne günü de okullar kapıların açmayarak öğrenciler E okul özerinden karnelerine ulaştılar.

2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Yarıyıl tatili 24 Ocak 4 Şubat tarihleri arasında olacak. 1 milyona aşkın öğretmen öğrencilerle birlikte tatile girecek. 2021-2022 eğitim takvimi ise şu şekilde belirlenmişti, Yarıyıl tatili 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak. Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

BİRİNCİ DÖNEM KARNE HEYECANI E-OKUL ÜZERİNDE YAŞANDI
Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan kovid-19 nedeniyle ülke genelinde yaşanan pandemi sebebiyle yaklaşık 1,5 yıllık yüz yüze eğitim ve öğretime ara verilmesiyle uzaktan eğitim gören öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak eğitim görmeye başladılar. Tüm kademelerde yüz yüze eğitim gören öğrenciler salgın nedeniyle ara vermeden birinci dönemitamamlamalarının ardından ilk ara tatillerini 15 Kasım 2021 Pazartesi ile 19 Kasım 2021 Cuma günleri arasında yaptı. Öğrenciler21 Ocak Cuma günü yarıyıl birinci dönem tatilin keyfini yaşamaya başladı.Bu kapsamda ilk ve ortaöğretim olmak üzere yaklaşık 18 milyon öğrenci, birinci dönem Karne heyecanın ardından tatilin sevincini yaşamaya başladılar.

ÖĞRENCİLERLE BERABER ÖĞRETMENLERİN DE TATİLİ BAŞLADI
21 Ocak Cuma günü öğrencilerine karnelerini dağıtan öğretmenler sömestr tatiline girdi. Öğrencilerle beraber 15 günlük bir yarıyıl tatilin tadını öğretmenlerde çıkaracak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere güzel bir diğer haberi de isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı için yeni dijital platform Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA), ilk kez 24 Ocak-6 Şubat'taki iki haftalık yarıyıl tatilinde uygulayacak. Öğretmenler, kendileri için hazırlanan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ÖBA üzerinden katılabilecek ve seminerler, belirtilen tarih aralığında sürekli yayında olacak. Seminerlere ÖBA platformu "www.oba.gov.tr"den giriş yapılacak. Seminerleri tamamlayan öğretmenlere "seminer katılım belgesi" MEBBİS hizmet içi eğitim modülünden e-sertifika olarak verilecektir.

OKULLAR 7 ŞUBAT’TA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK
İlk karne zilinden sonra herhangi bir iklim değişikliği, kötü hava şartların yaşanmaması ve salgın da vaka sayılarında artış görünmediği takdirde yarıyıl tatili 4 Şubat 2022 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatilin tamamlanmasının ardından öğrenci ve öğretmenler 7 Şubat Pazartesi günü yeniden okullarda, yüz yüze eğitime kaldıkları yerden devam edecek
E.Berfin Maçça Urfa / Değişim

Kar yarı yıl tatili karne