Kaşmer Dağı, aylar sonra tekrar gündemde!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yeni yerleşim planı olarak projelendirilen Kaşmer Dağı Projesi aylar sonra tekrar gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, konu ile ilgili görüşeceklerini belirtti.

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Aşık-Öğütçü alanında yeni bir yerleşim yerinin yapılması projesinin gündeme gelmesi ile tartışmalar başlamıştı. Kaşmer Dağı bölgesinde hayata geçirileceği proje ile rant sağlanacağı iddiaları gündeme gelmiş ve proje tepki çekmişti. Tepkilerin artması ve yerel seçimlerin de yaklaşması sonucu proje askıya alınmıştı. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi'nin görevini devretmeden önce üzerinde durulması gerektiğini belirten proje, aylar sonra tekrar gündeme getirildi.







'Bu projeyi halkımıza sunacağız'

Kaşmer Dağı Projesi ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Kaşmer Dağı'na dair ilişkin biz brifing aldık, bu projeyi halkımıza sunacağız. Kaşmer Dağı'ndaki sorun, buranın yüzde 96’sı hazineye ait olurken, yüzde 4’ü özel mülkiyete ait. Yüzde 4’ü incelediğimiz zaman da bu özel mülkiyet, yeni mi oluşmuş, eskiden mi? Bunu çok incelemedim ama bana verilen veriler önceki döneme ait. Ancak Kaşmer Dağı'na ilişkin aldığım brifingde şu görülüyor, Kaşmer Dağı uzun bir yoldan geliyor. Peki o yol güzergahında belediye altyapı hizmetleri gidecek mi? Tabi ki gidecek. O yolun sağını ve solunu alanlar bu imkanlardan faydalanacak. Peki neden bu uzun yoldan gitmiş? Otobandan bir çıkış veremez miyiz buna? Bunu da ilgililere ilettim. Bana söylenen Ulaştırma Bakanlığı buna müsaade etmiyor. Bütün bunlar inceleniyor. Bizden işin asıl rant kısmına bakmamız isteniyor. Bu bir rant olabilir mi? O yolun sağ ve solunda spekülatörler almış mı? onu da bilmiyoruz. Ancak başka bir iddia var. İlk etapta ben de merak ettim. Bu neden uzun yoldan götürülüyor; Otoban çıkışından neden yol vermiyorsunuz? Bizim teknik elemanlarımız biz veririz dediler. Ama Ulaştırma Bakanlığının müsaade etmediği söylendi. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı ile görüştüm ve bu konuyu kendilerine sorduğum zaman bana dediler ki marjinal yapılara otoban üzerinden yol vermiyoruz. Ben de bu nasıl marjinal olur, buraya iki tane tesis mi yapılıyor? Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince 100 bin nüfusluk bir şehir kuruluyor ama buna marjinal deniliyor. Ben bu marjinal yazısını kabul etmiyorum kusura bakmayın dedim. Bir defa burayı düzeltin, bu yol durumunu düzeltin. Bir de buna ek olarak diğer kararlar var. Havzayı besleyen alan mıdır? Bütün bunlar da incelendikten sonra duruma bakılacak. Yeniden oturup görüşeceğiz. Kaşmer  Dağı ile ilgili bir brifing vereceğiz ancak Kaşmer Dağı'yla ilgili o tarihte seçime çok kısa bir süre kala doğru da olmuş olabilir ama halkımızın önüne konulmalı gözünden kaçırdığı bir şey olmamalı. Bu düşünceyle çıkıldı. Ama bir şey doğruysa doğrudur. Yanlışsa yanlıştır." dedi.

 

kaşmer dağı aylar sonra tekrar gündemde! u projeyi halkımıza sunacağız Şanlıurfa ın karaköprü ilçesine bağlı aşık-Öğütçü alanı kaşmer dağı bölgesinde hayata geçirileceği proje yüzde 4’ü özel mülkiyete ait