Kaşmer Dağı'na bir tepki de Rektörden

TAKİP ET

Şalıurfa'da Kaşmer Dağı'nın imara açılması ve meclis tarafından oy birliğiyle kabul edilmesinden sonra birçok kesim, alanın imara açılmasına tepki gösterdi. Son olarak Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın da imara tepki gösterdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada projenin Türkiye'nin örnek şehir planları arasında gösterildiği ve alanın 9 bin metrekarelik yeni ‘Ekolojik Yaşam Alanı’ olduğu belirtildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısının ilk oturumunda projeyi oy birliğiyle kabul etti.

Proje, alanın yüzde 18’inin yeşil alan olduğu, 100 metrelik ana aksların yer alacağı 9 bin metrekarelik ‘Ekolojik Yaşam Alanı’ 8 teknolojik ve ekolojik modern mahalleyi içerisinde barındırıyor. Her mahallesinde bisiklet yollarının, yeşil alan projelerinin, ticari alanların, eğitim alanlarının, ibadet alanlarının, sağlık alanlarının, külliyesinin, sosyal ve kültür alanlarının mevcut olacağı projede yenilebilir enerji kullanılarak kendi enerjisini elde edebilecek.

Büyükşehir Belediyesi, yüzde 96’sının kamu arazisi olduğu 9 bin dönümlük alan üzerine yapılacak olan proje Aşık- Öğütçü mahalleleri arasında kurulacağını açıkladı.



“Kaşmer Dağı ve çevresi de Balıklıgöl'ün kaynağıdır”

Kaşmer Dağı'nın imara açılması üzerine Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Balıklıgöl/Halilürrahman  Urfa'yı Urfa yapan temel değerlerden biridir. Kaşmer Dağı ve çevresi de Balıklıgöl'ün kaynağıdır.

Kaşmer Dağı ve çevresinin imara açılması konusunda susanlar, konu Üniversitenin Eyyubiye'deki arazisi olunca  'Yeşil alanı müdafaa ediyoruz' diyorlar.”

“Osmanbey civarındaki kıraç arazi imara açılsın”

Rektör Taşaltın paylaşımlarının devamında ulaşım ve yaptıkları projeler için cevap alamadıklarını belirterek şunları paylaştı: “Üniversitenin öğrenci sayısı 30.000'e dayandı. Her gün 20 bin civarında öğrenci, memur, hoca, hemşire, doktor, Osmanbeye gidip geliyor.

Basit matematik hesap bir körüklü otobüs en fazla 150 kişilik, Her 3 dakikada bir otobüs olsa, bir saatteki maksimum taşınacak yolcu 3000 kişi.

KYK 1000 kişilik yurt ihalesi yaptı. 5000 kişilik yurt için KIZILAY’a arsa tahsisi yapıldı.

Fakat bunlar hem yavaş işleyecek hem de sayıca çok yetersiz.

Osmanbey civarındaki kıraç arazi imara açılsın,Özel yurtlar ve evler yapılsın. Personel rahatlasın diyoruz. Cevap alamıyoruz.”