Kaymakam Duman, ev sahiplerini uyardı!

TAKİP ET

Şanlıurfa Birecik Kaymakamı Kadir Duman, kiracı vatandaşların hesaplarına AFAD tarafından aktarılan 10 bin lira'nın ev sahipleri tarafından talep edilmesinin suç teşkil edildiğini ifade etti.

Birecik ilçesinin başarılı kaymakamı 10.000 TL Hane Başı Destek ödemesinin ev sahipleri tarafından kiracılardan talep edilmesi iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca ( AFAD), Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili feci şekilde etkileyen depremin bıraktığı hasarın giderilmesi için hanelere verilen 10 bin liranın ev sahipleri tarafından istendiğine yönelik duyumlar alan başarılı Kaymakam Duman, ev sahiplerini uyardı.

Birecik Kaymakamı Kadir Duman yaptığı uyarı da şu sözleri sarf etti. “Uyarı! Devletimizin sosyal devlet ilkesi gereğince depremde konutları hasar gören vatandaşlarımıza  10.000 TL Hane Başı Destek ödemesi yapmaktadır. Şifahi olarak hanede oturan kiracılara ödenen desteğin bazı ev sahipleri tarafından talep edildiği duyumları gelmektedir. AFAD tarafından yapılan ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına bizzat yatırılmaktadır.  Bu nedenle ev sahiplerinin kiracı vatandaşlarımıza ödenen desteği talep etmesi suç teşkil etmektedir. Bu sebeple deprem nedeniyle iş bu suçu işleyenler ve fırsatçılık yapan şahıs ve firmalar hakkında vatandaşlarımızı suç duyurusunda bulunmaya ve Kaymakamlığımıza bildirmeye davet ediyorum. Haklarında adli ve her türlü idari işlem başlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haber Mehmet KIRVAR 

Duman Urfa Birecik