Kaymakamlık da suç duyurusunda bulundu

TAKİP ET

Viranşehir Kaymakamlığı tarafından sokak köpeğinin ölümüne neden olan belediye görevlisi ile ilgili suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. Ölen köpeğin yavruları ise kaymakamlık lojmanı bahçesinde misafir edilecek.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, önceki gün sokak köpeğini yakalayarak barınağa götürmek yerine, ateş edildiği iddiası üzerine 4 yavrusu olan köpek öldü. Belediye görevlisinin köpeğin ölümüne neden olması üzerine tepkiler artarken, belediyeden yapılan açıklamada köpeğe silahla ateş edilmediği belirtildi.

 

Kaymakamlık da suç duyurusunda bulundu

Viranşehir Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, köpeğin ölümüne neden olan zabıta için suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı.

Söz konusu belediye çalışanının İçişleri Bakanlığının genelgesine aykırı davranarak görevini ihmal ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"5199 Sayılı Yasa'nın 6. maddesinde de sahipsiz hayvanların ne şekilde korunacağı hükme bağlanmış olup, yapılan eylemler neticesiyle olay hakkında suç duyurusunda bulunulma zorunluluğu hasıl olmuştur. Tüm bu izah edilen sebeplere ilişkin olarak olay hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınıza soruşturma yapılarak şüpheliler ilişkin yasal işlem yapılması hususunda gereğini arz ederim."

Ayrıca, Kaymakam Ömer Dereci de kendi sosyal medya hesabından 4 yavru köpeğin videosunu paylaşarak köpekleri Kaymakamlık lojmanı bahçesinde misafir ettiklerini açıkladı.

Öte yandan, köpeğin 4 yavrusunun ise yerde hareketsiz yatan annelerinden süt emmeye çalıştığı ve bu anların da bölgeden geçen bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülendiği öğrenildi.

 

kaymakamlık da suç duyurusunda bulundu belediye görevlisinin köpeğin ölümüne neden olması İçişleri bakanlığının genelgesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada