Kaymakamlıktan kuduz açıklaması

TAKİP ET

Birecik Kaymakamlığı, bir mahallenin kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındığı iddialarını yalanladı. Açıklamada hiçbir mahallenin karantina altında olmadığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bir köpeğin kuduz çıkması sonucu mahallenin karantinaya alınmasının ardından sosyal medyada kuduz tartışmaları başladı. Bu kez yapılan paylaşımlarla Birecik ilçesinde bulunan bir kırsal mahallenin kuduz vakasının görülmesi sonucu karantinaya alındığı iddia edildi. Ancak Birecik Kaymakamlığından yapılan açıklamada paylaşılan bu iddialar yalanlandı.



Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal medyada ‘Birecik’teki Köy Kuduz Köpek Nedeniyle Karantinaya Alındı’ başlığıyla yapılan asılsız haber üzerine basın açıklaması yapma gereği hasıl olmuştur. İlçemizde karantinaya alınan herhangi bir mahalle bulunmamakta olup sosyal medyada ve haber sitelerinde yer alan bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiği hususu vatandaşlarımıza önemle duyurulur.”



Urfa Değişim

kaymakamlıktan kuduz açıklaması birecik kaymakamlığı bir mahallenin kuduz vakası nedeniyle Şanlıurfa’nın bozova ilçesinde