Kayyum atanan muhtarlıkla ilgili açıklama

TAKİP ET

Şanlıurfa Karaköprü ilçesinin Esentepe Mahallesinin Muhtarı Ömer Bağıran'ın görevden alınması ve yerine 1.Aza Halil Esmer'in atanmasıyla ilgili  Karaköprü Kaymakamlığı tarafından açıklama yapıldı.

Karaköprü Kaymakamlığı tarafından 12 Şubat'ta görevden alınan Esentepe Mahalle Muhtarı Ömer Bağıran’ın yerine kayyum olarak atanması büyük tepki topladı. Karaköprü Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada mahalle muhtarı Ömer Bağıran’ın deprem hasarı kontrol ekibine zorluk çıkardığı ve personellere sözlü şiddete bulunduğunu belirtildi.

Muhtar Ömer Bağıran’ın  personelleri yanlış yönlendirmeye çalıştığı  ekipte çalışan personellere bağırdığı, toplum içinde küfürlü konuştuğu, çevrede bulunan şahısları ekiplerin çalışmasını engellemek için yönlendirdiği, çalışmalarda zorluk çıkardığı ve ekipleri engellediğinden dolayı sebeplerden dolayı görevinden alındığı iddia edildi.

Karaköprü Kaymakamlığı tarafından  kayyum atanan muhtarlıkla ilgili şu sözlere yer verildi.”Kaymakamlıktan yapılan açıklamada; “ Şanlıurfa İlimizde ve çevre illerde 06/02/2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle Şanlıurfa Çevre Şehircilik ve İklim Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmalarına başlanılmış; Ancak Esentepe Mahallesinde yapılan hasar tespit çalışmalarında Esentepe Mahalle Muhtarı Ömer BAĞIRAN tarafından 12/02/2023 tarihinde çalışmalara müdahale edildiği, ekipte çalışan personellere bağırdığı, toplum içinde küfürlü konuştuğu, çevrede bulunan şahısları ekiplerin çalışmasını engellemek için yönlendirdiği, çalışmalarda zorluk çıkardığı ve ekipleri engellediği çalışma ekibinde bulunan görevliler tarafından tespit edilen hadise tutanakla 12/02/2023 tarihinde imza altına alınmıştır. Esentepe Mahalle Muhtarı Ömer BAĞIRAN,  hakkındaki iddialar ile ilgili soruşturma tamamamlayıncaya kadar görevden  uzaklaştırılmış olup, yerine 1. aza Halil ESMER geçici olarak vekaleten görevlendirilmiştir.”

Kaymakamlık Sondakika