Kazalara neden olan yol, Meclise taşındı

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, en son iki servis aracının çarpıştığı ve 3 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin de yaralandığı kazanın meydana geldiği yolu Meclise taşıdı.

Şanlıurfa-Suruç karayolunda sürekli kazaların meydana gelmesi tepkilere neden olurken, en son geçtiğimiz günlerde iki servis aracı çarpıştı. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı. Söz konusu yolun tehlikeli olduğu ve kazalara davetiye çıkardığını öne süren HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, konu ile ilgili Meclise soru önergesi verdi.

Şanlıurfa-Suruç yolunda ayda 40 civarı kazanın meydana geldiğini ve yılda 20-25 kişinin bu yolda meydana gelen kazalar sonucu yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Ayşe Sürücü, "Basına yansıyan haberlere göre geçtiğimiz günlerde, Urfa’nın Suruç ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda çalışan işçilerin taşındığı servis minibüsü ile Yağışlı Mahallesi'nde eğitim gören öğrencilerin taşındığı servis minibüsü, buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda, ismi öğrenilemeyen sürücülerinin kontrolünden çıkarak, minibüsler kafa kafaya çarpışmıştır. Kaza sonucu 3kişi yaşamını yitirirken, 13 kişi de yaralanmıştır. Ekiplerin müdahalesiyle araçlardan çıkarılan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu yaralılar, sağlık görevlilerince ambulanslarla Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırılmıştır.Yöre halkının ve o bölgede çalışan sağlık görevlilerin söylediklerine göre ayda ortalama 30-40 arası kaza olmaktadır. Meydana gelen bu kazalarda ise yılda ortalama 20-25 kişi hayatını kaybettiği ve yılda 200’e yakın vatandaşın yaralandığı belirtilmektedir." dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, söz konusu yol ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması üzerine Meclise şu soruları yöneltti:

Yol yapmakla övünen iktidar, neden hala bu yolda meydana gelen kazalara ilişkin çözüm üretmemiştir?

Buzlanma sorunu olan Şanlıurfa-Suruç arasındaki yolda kış koşulları göz önünde bulundurularak neden önlem alınmamıştır?

Bahsi geçen yolun senelerdir çift yol olması gerektiğinin altı çizilmesine rağmen neden bakanlık yitip giden canları hiçe saymaktadır?