Kazancı Bedih Lisesi Genç yeteneklerini bekliyor

TAKİP ET

Şanlıurfa Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek sınavları başladı

Urfa’nın Karaköprü İlçesinde bulunan, Urfa’nın Efsane sanatçısı Kazancı Bedih’in adını taşıyan Güzel Sanatlar Lisesi yetenek sınavı süreci başladı. Okul 36 Öğretmeni, 9 atölyesi, 6 resim sınıfı 4 müzik sınıfı ve konferans salonu ile genç yeteneklerini bekliyor.



İşte Başvuru Tarihleri ve Koşulları





 1.Öğrenci seçiminde yetenek sınavında 50 (Elli)  puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır. Yetenek sınavında 50 (Elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının  %70'i ile ortaokul başarı puanının %30'u alınarak 100 (Yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılacaktır.

 

2.Başvurular e-okul sistemi üzerinden yapılabileceği gibi öğrenci veli ya da vasisi tarafından okulumuza bizzat (yanlarında kimliklerini bulundurmak koşuluyla) gelinerek de yapılabilecektir.

 

3.Başvuru süreci tamamlandıktan sonra başvuru yapan adaylar sınav tarihi ve saatini e-okul sistemine girerek öğrenebileceklerdir.

 

4.Görsel Sanatlar Bölümü Yetenek Sınavına girecek adayların, Covid-19 salgını nedeniyle ortak kullanımdan dolayı risk oluşturabilecek malzemeleri (35x50 ebadında duralit, B ve 2B kalem, kalemtıraş, yumuşak ve iz bırakmaz silgi, en az 4 adet resim kâğıdı kıskacı) kendilerinin getirmesi gerekmektedir.

 

Şanlıurfa kazancı bedih karaköprü güzel sanatlar lisesi başvuru tarihleri